1.9.13

1 september

hahahahahahahaiiiiiiiiiiii~
serius xtaw nk letak title apa utk post kali ni. letak ja la tarikh memandangkan hari ni dah masuk september & first day of september. post kali ni nk cerita pasai my campus life kat UTeM. kenapa ttba nk cerita psai ni? hah! ada 2 sbb dia. first. tgk bwh ni.

haa... part 'high rank' ni dia tnjuk page views paling byk org baca dlm sebulan. kita tgk paling tggi 2 tu pasal UTeM. tu yg tergerak hati nk cita. hihi. aku rasa ttba ramai org baca sbb yg bru nk msuk degree kat UTeM kan. mst depa search2 kat google. heheh. malangnya xda apa sgt pn aku cita dlm post2 tu. kahkahakah! padan muka. XD

2nd reason sbb aku dah msuk senior year utk diploma. yeahh. final year yg bererti aku dah ddk melaka selama 2 tahun. time flies~~~~ dk terkenang lagi ni msa mhs semua. fiuhhhh~ so bole start dah kan? JOM!

aku nak start dgn sem 1. ehh tak. kejap. tahun 1 terus lah. cita tiap2 sem mampus ahh. msa mggu mhs, tak lah seteruk yg aku sangka. everything went well. roomate aku pn ok. housemate pn ok. classmate pn ok. semua pn ok! ok. fokus. ni first year taw. rileks dulu. kita baru nk panas enjin.



hostel aku kat luaq campus. 4tgkt. 1 rumah 3 bilik. 1 bilik 2 org. 2 bilik air. aku dapat sebilik dgn bdk kedah. mmg ranciakk ahh. mula2 biasa la awkward xtaw nk smbg apa. tapi nak aku tegaskan kat sini msa aku msuk U, bknlah mcm msa aku msuk asrama dkat tknik kulim. sombong gila. kemas2 barang tros tido. kali ni aku ada gak smbg2 tapi xigt pasai apa. hihi.



bbrpa mggu lps mhs, aku salu makan dgn housemate aku jgak sbb aku xda kwn sekelas lgi. still xleh ngam dgn sspa. serius aku sorg2. smpailah 1 hari tu aku ada terserempak dgn malin dkat luar pusat komputer. time tu baru kenal & tuka nmbr phone. lps tu kna pecah class ikot group & aku pn 1 group dgn dia. so since then la aku baru rapat2 dgn bbdk kelas yg lainnnnn... :)




ni masa kat lab utk apatah subjek ni. dia wiring2 la. luapa dah. --'
yg lain group utk presentation falsafah sains & teknologi

cerita tahun 1 ni ada byk cerita dia. sbb baru dkat melaka kn. so masa tu lah aku dgn mmbe2 mula explore melaka. mmg rasa rajin gila kuaq p merata. msa sem 1, aku masuk hospital sbb apendiks aku bengkak so kena operate. pendek cerita aku dpt mc smggu + lps tu kena chicken pox mc lgi 2 mggu. mmg permulaan yg kureng la utk aku. so sem 1 aku result dah down. ptt nya sem 1 la org kejaq kn nk dpt dekan. tpi aku xleh sbb aku byk skip class + ada quiz aku xbuat. sedih rasa.


ni la masa aku msuk hospital tu. dah 2 tahun da parut kat perut aku ni. :O

masa sem 1 seigt aku lah aku xrapat mna lgi dgn bdk laki. just dgn gegirls. bday aku bln julai. so masa sem 1 depa dh buat surprise mncul dri pintu rumah aku. ohh yea! kami semua nk ddk umah lain2 k. depa bgi hadiah and others. thanks korg! :D sem 1 paling byk gmbar. maybe sbb excited about everything kan? semua pn nk snap! snap! snap! and yeahh snap! snap here and there. mmg CAMERA FREAK!


ni hadiah bbdk tu bagi. heheh. :3

msa ni kami2 semua still naik bas. sem 2 baru mmbe aku bwak keta. igt lagi msa bln puasa bdk seksyen aku buat jamuan berbuka dkat cafe. hihi. lps raya plak aku jamuan raya UTeM. kes paling xbole blah skli, hujung sem 1 baru dpt labcoat sdgkan fakulti lain awl2 sem dah dpt lab coat. lambat nau. --'


majlis bbka + kelas malam


baru dapat lab coat + photoshoot utk cover projek + ceramah.
klau tgk bebetul la kan kaki aku berbalut. haha! time ni kaki aku terseliuh. agak teruk jgak. hoho.


jamuan raya UTeM

dah paling ringkas ni aku cita pasal sem 1. grr. now sem 2.
sem 2 plak paling byk berjalan + buat aktiviti luar. serius serius. boling. kayak. wayang. byk la. wyg tu sbb aku dah mula rapat dgn bbdk laki and we formed a group with 4 girls + 4 guys. cantik betul. hahaha! nk lepak mna2 mmg salu dgn bbdk ni ja. hujung sem nk dkat final, aku dgn wani akn overnight dkat McD dgn depa and "study". yeahh. study lah sgt. tpi study lah jgak. sikit.

so. sem 2 aku rasa nk sambung next post la. tak berjaya jgak cita 1 post 2 sem. too many stories to tell uolls! hahaha! k ahh. jmp nnt bila aku rajin. hewhew. byeeeeeee~

2 comments:

  1. baru aku ingat~ aku tak mlwt hg masok spital dulu knpe eh? aku tak ngat. knpe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hg nk melawat apanya aku kat melaka? -,-

      Delete