29.9.13

we choose.

ehem. hai. so bila last aku post? jap. let...me....see... ahh! okay. 1st of september. but this post should be a continuing from the previous one. nvm. maybe i'll continue about it next time. as we can see sblm ni klau aku mncul kat blog mst sebab aku tgh cuti sem. tpi kali ni i'll add on one more reason. sbb aku dah deactivate acc twitter and fb aku. AGAIN. heheh.

to restraint myself from letting all out on twitter or fb so yeah i did that. since the day i entered sem 5, nothing have been easy on me actually. one comes after another. i admit it that it is my fault when the first 'incident' happened. i do really regret it and i am trying to change. but as im trying there's something occurred.


i dont know how to write it in another way to make others understand well since i dont wanna write the real thing here. you know this is the first time i get myself into this kind of situation and problem. and since it is my first time facing it i have no idea the best way to handle it. im trying my best to think positive even though the negative thoughts kept on haunting me.

im quite surprised when i knew the reality. i have no courage left to speak. my current decision is that i'll just shut my mouth. yes. i dont care anymore. they can just say that the ego level of mine is high or what so ever. but i've tried my hardest till im tired. i've talked about this with my mom and my sisters. my mom asked me to confront her and talked about it. but because of im not ready to do it so i just keep quiet till i cool myself down.

but as i've cooled myself down, different situation appeared. i didnt asked anyone to come and back me up. i just tell them the truth and i let them to hear from another party and its up to them to think the best. my sisters gave me so many advice on how to handle this since she'd been in a worst situation. i acknowledge that she's stronger than i am. but im not.


kalau hati aku kering sekering kemarau tu mmg aku tak ksah pasal bnd ni dan akan buat xtaw ja dgn semua bnd. tpi hati ni jnis sensitif dan selalu fikir sejauh mna bnd ni akan pengaruh org lain. klau bnd ni aku sorg ja xpa. tpi mmbe aku yg lain tu kena tempias jgak. kesian la kat depa.

ohh yeah. lps aku start conversation tu, im even more surprised with the replies that i get. there's no conclusion in this post. we choose how its going to be. my head is so messed up right now. so please everyone dont ask or talk about this with me. just let me live my life for a moment "without" any worries.

1.9.13

1 september

hahahahahahahaiiiiiiiiiiii~
serius xtaw nk letak title apa utk post kali ni. letak ja la tarikh memandangkan hari ni dah masuk september & first day of september. post kali ni nk cerita pasai my campus life kat UTeM. kenapa ttba nk cerita psai ni? hah! ada 2 sbb dia. first. tgk bwh ni.

haa... part 'high rank' ni dia tnjuk page views paling byk org baca dlm sebulan. kita tgk paling tggi 2 tu pasal UTeM. tu yg tergerak hati nk cita. hihi. aku rasa ttba ramai org baca sbb yg bru nk msuk degree kat UTeM kan. mst depa search2 kat google. heheh. malangnya xda apa sgt pn aku cita dlm post2 tu. kahkahakah! padan muka. XD

2nd reason sbb aku dah msuk senior year utk diploma. yeahh. final year yg bererti aku dah ddk melaka selama 2 tahun. time flies~~~~ dk terkenang lagi ni msa mhs semua. fiuhhhh~ so bole start dah kan? JOM!

aku nak start dgn sem 1. ehh tak. kejap. tahun 1 terus lah. cita tiap2 sem mampus ahh. msa mggu mhs, tak lah seteruk yg aku sangka. everything went well. roomate aku pn ok. housemate pn ok. classmate pn ok. semua pn ok! ok. fokus. ni first year taw. rileks dulu. kita baru nk panas enjin.



hostel aku kat luaq campus. 4tgkt. 1 rumah 3 bilik. 1 bilik 2 org. 2 bilik air. aku dapat sebilik dgn bdk kedah. mmg ranciakk ahh. mula2 biasa la awkward xtaw nk smbg apa. tapi nak aku tegaskan kat sini msa aku msuk U, bknlah mcm msa aku msuk asrama dkat tknik kulim. sombong gila. kemas2 barang tros tido. kali ni aku ada gak smbg2 tapi xigt pasai apa. hihi.



bbrpa mggu lps mhs, aku salu makan dgn housemate aku jgak sbb aku xda kwn sekelas lgi. still xleh ngam dgn sspa. serius aku sorg2. smpailah 1 hari tu aku ada terserempak dgn malin dkat luar pusat komputer. time tu baru kenal & tuka nmbr phone. lps tu kna pecah class ikot group & aku pn 1 group dgn dia. so since then la aku baru rapat2 dgn bbdk kelas yg lainnnnn... :)




ni masa kat lab utk apatah subjek ni. dia wiring2 la. luapa dah. --'
yg lain group utk presentation falsafah sains & teknologi

cerita tahun 1 ni ada byk cerita dia. sbb baru dkat melaka kn. so masa tu lah aku dgn mmbe2 mula explore melaka. mmg rasa rajin gila kuaq p merata. msa sem 1, aku masuk hospital sbb apendiks aku bengkak so kena operate. pendek cerita aku dpt mc smggu + lps tu kena chicken pox mc lgi 2 mggu. mmg permulaan yg kureng la utk aku. so sem 1 aku result dah down. ptt nya sem 1 la org kejaq kn nk dpt dekan. tpi aku xleh sbb aku byk skip class + ada quiz aku xbuat. sedih rasa.


ni la masa aku msuk hospital tu. dah 2 tahun da parut kat perut aku ni. :O

masa sem 1 seigt aku lah aku xrapat mna lgi dgn bdk laki. just dgn gegirls. bday aku bln julai. so masa sem 1 depa dh buat surprise mncul dri pintu rumah aku. ohh yea! kami semua nk ddk umah lain2 k. depa bgi hadiah and others. thanks korg! :D sem 1 paling byk gmbar. maybe sbb excited about everything kan? semua pn nk snap! snap! snap! and yeahh snap! snap here and there. mmg CAMERA FREAK!


ni hadiah bbdk tu bagi. heheh. :3

msa ni kami2 semua still naik bas. sem 2 baru mmbe aku bwak keta. igt lagi msa bln puasa bdk seksyen aku buat jamuan berbuka dkat cafe. hihi. lps raya plak aku jamuan raya UTeM. kes paling xbole blah skli, hujung sem 1 baru dpt labcoat sdgkan fakulti lain awl2 sem dah dpt lab coat. lambat nau. --'


majlis bbka + kelas malam


baru dapat lab coat + photoshoot utk cover projek + ceramah.
klau tgk bebetul la kan kaki aku berbalut. haha! time ni kaki aku terseliuh. agak teruk jgak. hoho.


jamuan raya UTeM

dah paling ringkas ni aku cita pasal sem 1. grr. now sem 2.
sem 2 plak paling byk berjalan + buat aktiviti luar. serius serius. boling. kayak. wayang. byk la. wyg tu sbb aku dah mula rapat dgn bbdk laki and we formed a group with 4 girls + 4 guys. cantik betul. hahaha! nk lepak mna2 mmg salu dgn bbdk ni ja. hujung sem nk dkat final, aku dgn wani akn overnight dkat McD dgn depa and "study". yeahh. study lah sgt. tpi study lah jgak. sikit.

so. sem 2 aku rasa nk sambung next post la. tak berjaya jgak cita 1 post 2 sem. too many stories to tell uolls! hahaha! k ahh. jmp nnt bila aku rajin. hewhew. byeeeeeee~