29.7.13

yessss.. 20 years old uolss!

weewooweewoo~ weewooweewoo~ (^3^♪

selalunya 27 julai ni sinonim dgn birthday aku. hohoho. okay. its "nice" to see that im officially entering the 20's stage. blurp~ ahh. baru lepas mkn nsik kandaq weyy. emm. sedap. k. hmm. nk cita apa tah. tak taw sbb nothing special for my birthday this year.

past 2 years aku ada kat melaka so mmbe2 utem lah yg buat surprise and celebrate bday aku. before that pon salu celebrate kat sekolah. bila stay kat umah and doing nothing on my birthday ni agak hambar jgak la rasa. heheh. mmg la xwajib pn celebrate. tapi bila dah TERBIASA tu kn. mmg la lain la skit. weeee~

tahun ni aku hide bday aku kat fb. kenapa? sbb kalau tak hide kan, nnt mula la penuh wall org dk wish. jap. bkn nk kata aku hot ka apa. tapi mmg lumrah org kat fb kot kn. bila ada reminder bday ja mula dk wish. hg tak penah sembang ngn aku pn hg wish? tah. rasa plek. tapi thanks la jgak wish kan walaupun stranger. -.- lgi 1 sbb aku nk tgk sapa yg betul2 igt / perasan bday aku. ihiks. kali ni aku hide so mmg aman dunia wall fb aku. just mmbe2 yg perasan hri tu bday aku ja dia wish. thanks guys!

3 perenggan intro ja. fuuuuuuu~ kalau dalam essay byk idea cmni aku pn suka. sebenarnya post kali ni nk ckap thanks to those yg wish bday aku kat text msg, whatsapp, twitter & fb. THANKS ALOT. aku tak ksah pn xcelebrate. tapi yg BETUL2 igt tu aku terharu la. :) hihi.

aku dgn rajinnya screenshot semua wish yg aku dpt hri tu. woooooooo~ thanks again!
┗(^0^)┓┏(^0^)┛


kiri : wani (classmate-housemate-roomate utem)
kanan : anep (classmate utem)


both : afie & nabila (friends since high school)
*i didnt really expect that the left one still ingat my birthday :3*

 

both : hazira & syaiza (friends since high school)
depa 2 org ni merata nk wish. heheh.


kiri : zahir (classmate utem) aku rsa dia wish sbb hri tu aku wish bday dia. heheh. anyway tgk la wish dia. -..-
kanan : miza (friend since high school) kami pny bday selang seminggu so sgt mustahil nk lupa. XD


kiri : tgk. aku dah dia merata dia nk wish. hee~
kanan : emy (big bro. friend since high school)


both : zulhusni & reza (big bros. friends since high school)


kiri : alia (my sister. luls)
kanan : kak jie (my sister-in-law)


kiri : wany (friends since high school)
kanan : kak lin (my sister-in-law)


kiri : apit (big bro. friend since high school)
kanan : lagi sorg wish merata


kiri : dia wish sampai ke blog dia. tpi mmg terharu la. love yah! nah ♥ jemput usha. http://zieraswriting.blogspot.com/2013/07/happy-birthday-miemi.html
kanan : ainal (friend since high school)

 

kiri : nabila wish lagi sekali. she's my babe anyway. XD dan ohh ya atas tu atika (friend since high school)
kanan : hafiz (kwn sekerja msa 2011 & friends till now)


kiri : bella (classmate-housemate-roomate utem)
kanan : alia (friend since high school) wish dia pn agak tak bole blah. -,-


malin (classmate-housemate-roomate utem)


intan (kawan baru) XD hahaha! kenal dia msa gathering bukak posa skli ngn mmbe tarp & uitm png.


kiri : yes. dia lagi. HAHAHA! dia menggila kat twitter lately cari aku tak jumpa.
kanan : sis wawa (senior high school) & ajie (friend since high school). sbnrnya aku tak fhm dia nk wish apa. -,-

dannnnnnnnnnnnnnnnnn... siap! ni semua org2 yg wish birthday aku. mak aku ada wish okay. siap nyanyi lagi dlm english weyy. HAHAHA! mmg tergelak la aku & mak aku. seperais den. actually 1 hari tu aku tggu sorg tu wish bday aku. org lain tak wish aku tak ksah weyy. tpi dia tak wish aku agak terasa di hati sbb seingat aku sblm ni dia wish ja bday aku. and aku pn tak penah lupa bday dia. hmm. xpa lah. biar ja. maybe dia busy. aipp! jgn pk lain. mmbe aku ja. :D

akhir skli thanks semua. walaupun tak da surprise2 this year. aku tak ksah pn xda celebration but i still appreciate it. hey, i've lived for 20 years now. alhamdulillah. tu paling penting kan. okayy. byebye~ (ღ˘⌣˘ღ)  

11.7.13

revealed the truth of deactivation

apa cerita plak kali ni? facebook ahh facebook. memandangkan aku dah deactivate facebook, aku skg tgh cri alasan knpa aku deactivate selain dri alasan nk hilangkan diri. cari alasan gittuw~ ohhohoi. aku dah jmpa alasan tu.



cerita dia aku dh makin nyampah sbnrnya bila aku tgk newsfeed aku tu. dri dk tmbh menyampah kat certain2 people baik aku deactivate trus. xyah tgk apa2. puas hati. tenang. selagi facebook aku aktif, selagi tu la aku akan bkak & tgk apa yg ada. xda apa yg menarik nyampah jgak. ada yg menyampah lgi menyampah. -,-' well. nothing satisfies me. okay? yalah. hidup org2 kat facebook tu pn bknnya utk satisfy kan aku. fair lah.

sblm aku deactivate, byk kali dah sebenarnya aku 'terasa hati' la kalau nk diceritakan secara straight forward nya. terasa hati kenapa? haaaa.. itu biar i simpan sndri la u olls. :3 terasa hati dgn siapa? ada laaa~ tak cukup dgn tu, manusia2 kat facebook tu update entah apa2 bnda entah. grrr.. (* ̄m ̄)



ada yg setiap bnd pn nk ditulis kat facebook. WHYYYYYYYYYYYYYYYYYY??????????? cerita lah segala masalah family cinta hg semua kat situ. mmg hg ja yg ada mslh cmtu. org plak ksah. --' lps tu dk tuleh status pasrah2. forever alone bagai. bro, kalau tiap saat nk update status pasrah2, bkn situ tmpt dia, tweet k? lps tu letak hashtag #TweetPasrah euwww. nyampah.

status tu 1 hal. ada lagi attention seeker ni pny perangai. tiap2 hari tuka dp. dp gambar sma plak tu. motif? contoh dia cmni la. ada 2 gamba yg lain tapi dia tuka tiap2 hari. mula2 ok lgi. bila dh selalu, muak plak aku tgk. (━┳━ _ ━┳━) 

mcm2 perangai kita boleh tgk kat facebook ni kan. ada yg menyenangkan hati, yg menyampah hati, dan tentu ada yg mintak kaki. tu semua lah antara2 penyebab aku deactivate terus facebook aku. xpyah tgk apa2.

tapiiiii... facebook tu ja la cara aku nk contact dgn big2 bro aku tu ex tarp semua. klau yg aku kdg2 whatsapp xpa la. taw perkembangan semasa. xpa. nnt aku activate balik la. buat masa ni kita avoid dulu tmbh terasa hati / menyampah kat org sempena bulan yg mulia ni kan u olls. hewhew. (─‿‿─)

okay. till we meet again peeps. baboisssss~

ohh! selamat berpuasa semua. \(^^)/

3.7.13

terapi diri

yeahhh~ yeahhh~ yeahhhh~ terapi apa paling best dan tak menyakitkannnn???!!! (*゚ノO゚)  ihihihik. terapi paling best apa lagi. shopping ahh weyy. salunya gegirls ja yg enjoy terapi ni. nak2 bila duit tgh melimpah ke ladang purse. jadilah kaya! ewah.

kaya sementara ja pun. dgn hasil titik peluh yg kering dan membosankan. lps habis final sem 4 hari tu rehat 2 3 hari terus kena start latihan industri. sedihnya disitu. nsib baik start balik sem bulan 9. so bole la rehat lepas LI. klau x kena masuk U blik lps habis LI tu. tak nanyaaaa ka weyy? -..-

so planning aku lps hbis LI ialah smggu siapkan final report LI. 2 3 mggu cuti & cari kerja. lps setel aku pny final report aku pn mulakan cuti rasmi aku sorg2 kedah-jb-kl-melaka-kedah. p jb 14 jun 2013 pukul 11.30 bas star mart. tujuan p kl nk jmpa ank sedara aku yg dh lama tak jmpa. kl tu plak sbb nk shopping. heheh.


JOM CUTI-CUTI SENDIRI

14 JUN 2013 → 17 JUN 2013 (JB)

malang nya aku bila masa aku p jb tu abg aku bole plak nk p panjat gunung ledang. -,- so weekend mgkin akn hambar sbb tak dpt p mna2. xpa lah. lgi pun tujuan asal nk jmpa ank sdra ja kn. NAMUN BEGITU. HAHAHAHA! u olls u olls. ahad tu akak ipar aku ajk p jusco bukit indah. heheh. bermula lah sesi penghabisan duit elaun LI aku tu. ehh jap. ekceli mlm yg aku smpai tu aku dh start pn. --' beli beg.


fatiha sufia. melayan bdk ni la. -,-

yg p jusco tu aku try cri kasut high cut yg aku nk tu. and as expected mmg xda. bli la seluar jeans & baju. thanks to akak ipar ku dia tlg byrkan baju. mula2 dia nk byrkan seluar. dgn pantasnya aku tolak. rugi kan? heheh. xnk la. seluar tu agk mahal klau nk org byrkan. segan weyy. elaun ada guna la.


berehat sebentar. nyiamm. ლ(´ڡ`ლ)

mlm tu lps abg aku blik dri gunung ledang, dia pn ajk pegi mkn ala-ala seoul garden tu. pggil apa xtaw? steamboat & grill? hah. centu la lbih krg. depa kesian la tu kat aku xleh jln2 jb sgt sbb isnin dh kena p kl. -,- sobs. urgent p kl sbb slsa kena jaga ank kkak. hmm.


makcik kepo ni haa :3

17 JUN 2013 → 24 JUN 2013 (KL)

so smpai kl ja hari esok nya mula la hari aku kena jaga ank kkak aku plak. esoknya plan nk keluar tapi dgn sapa pn xtaw lah. rugi rasa sbb klau x hri slsa tu aku bole join malin, aina & ekara pegi shopping kat mna ntah. tapi nsib baik last mnit planning depa xjdi blik siang sbb aku ajk pegi times square. hewhewhew.


seharian jaga nur dhia nadhira

kat kl ni la bermulanya shopping aku yg gegila. aim utama nk cari kasut high cut. harap gila jmpa. disebabkan last mnit plan, aku smpai ts dulu so aku jln sorg2 dulu la kat ts tu. ohh yeah. first time la aku drive sorg2 kt kl ni haa sbb bwak keta kkak pegi kmter.

dgn bantuan aina, aku dpt jmpa kasut high cut yg sgt comel. ada ekor gitu u olls. :3 heheh. ekara pn shopping lagi gila byk dri aku. mmg the best shopping ever. aku rasa best sbb pkai duit sndri kot kn. xyah fikir apa. klau nk, amik. asalkan ada duit semua jalan. tpi lgi srnok tgk ekara shopping. mmg byk.


thanks yo girls for the day! (─‿‿─)


hasil shopping kat JB (atas) & KL (bawah)

mmg puas hati pny shopping. seronok tak terkata. rabu tu jaga ank kkak lagi. dan khamis plak pegi melaka amik kkak aku yg dh abeh final. kena angkut semua brg dia. lama tak jmpa mlka. heheh. sihat? tak. jerebu. -,- jumaat keluar lagi. dgn kkak aku plak sbb nk cari tdg kat mak dkat jln tar. tpi tdg yg mak nk xda plak & end up dgn shopping utk diri sndri lgi. ohh yeahhh~ (~-.-)~


berehat sbntar bersama tutti





phewwww~ tudung. baju. purse. mmg kl ni sng nk goda aku. nak2 bila duit dk ada. skg duit dah kurang. aku dk rumah diam2. heheh. sabtu ahad dk umah kkak jaga ank dia lagi. isnin tu baru blik kulim. uihh. rindu kot kat rumah secara tiba2 time kat kl. lama sgt cuti sndri ni. musim jerebu plak time tu kn. mmg jerebu teruk.


jerebu kat kota damansara.


jerebu kat highway utara selatan. (ipoh)

dannnnnnnnnnnnnnnn...... berakhir lah cuti aku selama seminggu lebih. dan dgn harapan lebihan cuti ni aku dpt la cari kerja dimana skrg ni aku still xdpt kerja. nk kerja. nk beli phone baru. k bye. lalalala~

panjang kan entri? padan muka.