19.4.13

.


GAVIN DEGRAW - NOT OVER YOU

Dreams
That's where I have to go
To see your beautiful face anymore
I stare at a picture of you
And listen to the radio
Hope
Hope there's a conversation
Where we both admit we had it good
But until then
It's alienation I know
That much is understood
And I realize

If you ask me how I'm doin
I would say I'm doin just fine
I would lie and say that you're not on my mind
But I go out
And I sit down
At a table set for two
And finally I'm forced to face the truth
No matter what I say
I'm, not over you

Damn
Damn girl you do it well
And I thought you were innocent
Took this heart and put it through hell
And still your magnificent
I, I'm a boomerang
Doesn't matter how you throw me
Turn around
And I'm back in the game
Even better than the old me
But I'm not even close without you

If you ask me how I'm doin
I would say I'm doin just fine
I would lie and say that you're not on my mind
But I go out
And I sit down
At a table set for two
And finally I'm forced to face the truth
No matter what I say
I'm, not over you

And if I had the chance
To renew
You know there isn't a thing I wouldn't do
I could get back on the right track
But only if you'd be convinced
So until then

If you ask me how I'm doin
I would say I'm doin just fine
I would lie and say that you're not on my mind
But I go out
And I sit down
At a table set for two
And finally I'm forced to face the truth
No matter what I say
I'm, not over you
Not over you
Not over you
Not over you

15.4.13

one more time


nothing has been easy for me when it comes to you. i've told you to let me go before i fall so hard. i always say to myself that you worth it. but i don’t have any idea at all. when I have to let you go, doesn't mean that i didn't love you anymore. it is just that i've been hurt for so long and you didn't even care. i need to tell myself that i hate for what you have done and eventually you know where it will take me. i will still stand there watching you go bit by bit. one day, just one fine day i’ll forget about you… i hope. i wish.


i miss you
so much
FN

marathon update. #3 Latihan Industri

yaww yaww yaww guys! utk marathon kali ni aku nk cita psai LI la. berkemungkinan bsar. kemungkinan ja la. post ni mgkin pnjg story dia sbb aku nk cita dari mula2 nk cari tmpt LI gittuw~ kihkihkih. :3 kalau aku dah ngntk ssgt mmg tak dah nk cita pnjg2. baik tdo dri dk cita kat ampa mua. krohh krohh.

k! mula nya kisah ni msa akhir sem3 dimana AJK LI dah mula suh cari tmpt LI. aku ni rilex la. biasa la kan. kulim kan ada hitech. kilang berlonggok kat situ. aku usha2 gak la tmpt nk LI. masa tu around bln 11/12 cm tu la. masa tu aku buat chill lagi. sbb apa? sbb aku pk " alah. LI bln 4. thn dpn (2013) aku anta la resume"


ahh. bnd tangguh2 ni bkn aku sorg ja. rmai lgi yg buat cool. so, msa cuti CNY kot baru la aku mula proses carigali. amboi. haa. aku cari la tmpt nk LI sgla bgai semua. mmg byk la list. aku call dan sbgainya. MULA2, aku anta kat silterra & unikl. then aku cri gak la tmpt lain.

jap. wehh. xjdi la nk cita pnjg2. kahkahkah! aku bosan plak nk cita pnjg2. XD blablabla and so on akhir skli. aku xdpt tmpt LI lgsg smpai la sehari sblm dateline dia (24 march 2013). ayah aku mntk tlg kwn dia. kwn ayh aku mntk tlg kwn dia. hah! dan akhirnya dpt la aku buat LI kat A&A Automation Sdn Bhd (perda). alhamdullilah~



spa yg xdpt tmpt LI ni cita dia sng ja, sma ada xbuat tahun ni pegi buat tahun dpn ataupun fakulti akan campak ja kita p mna2 syarikat. phewww~ gila tak gelabah? aku kna dk mlka 2 bln kot klau cmtu. haaaa.. tapi dlm gelabah tak gelabah aku tu, aku tnjuk yg aku cool ja. :3

aku xnk la susahkan hati parents aku da pasal hal aku. tiap2 hari aku doa. buat solat hajat. mmg tawakal ja kat Maha Besar. dan Alhamdulillah sgt2. doa aku termakbul. tak ksah la aku kna keja isnin-sabtu pn. jnji dpt tmpt LI kn? ok ahh. nnt psal apa yg aku buat sepanjang LI ni aku cita msa nk abeh nnt lah. KOT. hihi. k byebyebyebyebyebyebyebyemuahhbyebyebyeye. :*

p/s : dlm celoteh pnjg ni aku nk nasihat la sikit. klau nk cari tmpt LI, rajin2 la follow up + push dia suh confirmkan cepat. kalau tak? nasib mcm iteww leww~


*munchkin cat*

assalamulaikum
-FISYA-

9.4.13

marathon update. #2 result final exam sem 4

wohohoi! kahkahkah! gua baru ja update pasai abeh tahun 2. ni dah nk update psai result. hah! biasa lah kan. utem. lecturer mua mmg laju mark paper student. masa dk final tu pn bole taw dah gred. kami dah terbiasa. bila ada ja lect yg lmbt 2 mggu centu buh marks, suma jdi xsabaq.


nk aku cita 1 1 subjek ka? xyah la kot. aku jump in conclusion truih la. ceni. aku pny gpa mmg truk la sem ni. jatuh bergolek. toksah kata pa. klau sem lpaih aku kata terjun klcc. ni nk terjun apa plak aku xtaw la. hmm. ttba loghat utara kluaq mkin menjadi2. :3

mula2 skli dpt result electronic rasanya. mmg teruk dah. but then, sbjek yg aku letak hrpan tggi melayut gegila, dapat teruk. masa tu bru bgn tdo. tgk fb, ada org ckp result dah kuaq. aku pn cek la. nahhhhh... skli tgk, meleleh air mata tak kata pa dah. phewww~

k. xmo bbyk. mari lihat result saya.


teruk bukan? itu lah. so, this sem aku dpat 3.21. menangeh lagi lpas kira2 pointer. xsggp kot nak habaq kt mak ayah. T_T cgpa plak 3.4. wakakaka! tapi xpa lah. aku redha. usaha tak tara mna. result pn tak tara mna la. even though sbjek yg aku suka aku struggle dpt teruk gak, aku tawakal dah. :)

soooo.. till next post! bbye!

assalamualaikum
-FISYA-

8.4.13

marathon update. #1 year 2 is over

lepas sesi kuliah selama 14 mggu, study week 1 mggu, exam week 2 mggu berserta gap antara tiap subjek hnyalah slma 1 2 3 hari, saya dan pelajar fkekk dan pelajar se-batch tahun 2 diploma sesi 2012/2013 universiti teknikal malaysia melaka telah pun menamatkan sesi pengajian tahun 2 kami pada 29 march 2013 (atau ada yg lebih awal). phewwwww~


after final finished

HYE! assalamualaikum. jawab dulu woi. ok ok. jwb lah dlm hati pn. aku pn bgi salam dlm hati. ehh? HAHA. k. tak intro apa2 pn lagi trus masuk straight to the point gittuw. ceni lah. disebabkan aku ni dah lama tak update blog masa kat melaka (sbb wifi xdak), aku decide nk buat marathon. nk cita segala bnd yg slma ni tergendala. bukan sbb wifi sgt pn. tpi sbb aku malas sgt nk update. lalalala~


my room.

kan lepas raya cina bbdk perempuan semua kna pindah pegi hostel baru. just 2 tempat ja yg kena pindah pegi tmpt tu. tmpt tu baru. mmg baru siap wehh. depa abeh buh perabot sgla bagai semua, bru suh bbdk masuk. tpi 1 mslh, depa tak pasang wifi lgi time tu. tmpt tu bole la tahan. ok jgak. rasa la environment dk hostel U kan. dri sblm ni. aku rasa mcm dk umah sewa. -,-


tok guru kiong si genius. -study group kat library-

jadi berakhirnya tahun 2 ni. nothing much la. nuff said. aku dah cita sgla bnd psal sem 3 dlm post new year aku. sem 4 ni, mmg byk jgak bnd jdi. but MOST of it hal2 yg complicated la. very complicated! sgt complicated. lagi complicated dari DE techno signal. k. tipu. hmm. aku mmg tak kan cita kat sni. sbb semua private. yg penting, sahabat sampai mati gua mmg taw la cita dari A smpai Z. sikit pn xsmpan rahsia.

apa lagi apa lagi apa lagi? ohh ohh! abeh ja tahun 2 mmg sinonim lah. latihan industri. hah! yg tu nnt aku update post lain plak. ni nk cita apa lagi? sat. pikiaq. hmm.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

k. aku dah abeh idea nk cita pa. tu ja lah. k bye chu olls chu olls. :3

assalamualaikum
-FISYA-