8.2.13

stranger

*cough* ehem. hye! entah cana nk start. start ja la kan cana pn. actly aku dah lma nk update blog neh. tpi xdak idea nk cita apa sbb lately busy ngn assignments. and kalau aku nk update pasal feeling aku pn, rasa mcm dh byk sgt aku update. aku snri naik mual tgk. -___-

k. stranger. apa cita kali ni? hmm. smlm (7/2/2013) aku balik kl dari melaka. kul 8 mlm naik bas kat melaka sentral & smpai tbs (terminal bersepadu selatan) around 9.45. nk cita kat sini bkn pasal perjalanan aku. tapi apa yg terjadi masa aku kat tbs. lps smpai, aku trus pegi kt stesen ktm tu nk pegi sg buloh. aku dah biasa sorg2 balik kl. tpi. mlm2? tak biasa sgt. ni bru kali ke4. sblm ni pn ngn kkak aku. xpun kkak aku amik kt tbs. ada la skli ja blik sorg. tpi bnd yg jdi smlm xpena jdi lgi la kt aku.

masa tggu kmter tu aku trus cari krusi nk ddk sbb beg berat sgt. then tggu la. ttba ada mamat mncul dri mna hala pn aku xtaw. rasa mcm dia xda sblm tu. --' dan secara ttba jgak la dia makin dkat & mkin dkat berdiri kt tmpt aku ddk. aku ni pgg handbag & laptop. aku jdi curious gila taw bila dia asik ulang alik mcm dk aim kt aku. makin kuat la aku pgg brg2 aku.

all of sudden. dia ddk sblh aku. mmg agk hjg jgak la dia ddk. dia tny psal train ni last or tak la. tny klau nk pegi kuala kubu baru naik sini ka. then our conversation started. dia cita psal dia. dia kata beg dia hilang. i didnt really paying any attention on what he told me.

aku lagi pk psal brg2 aku. and paling pntg aku mmg tak tgk mata dia. takut kena pukau. but i remember one thing. he asked for money. slma dia ada kt situ, dia bru dpt RM2. naseb baik i didnt have much money left in my purse. there's only around RM17++. not included the money that alvin paid for his jersey. mmg bnd ni bhya. sbb kita xtaw apa yg akan jdi. there'e always risks in life.

i was scared at first. sbb aku xtaw dia cita bnd betul atau apa. he starts to tell me about his car in seremban. studying in perak. and what so ever. aku ada tny psal dia xda nmbr mmbe ka nk call. lps tu dia cita psal mmbe dia plak. im not interested in all his stories. so i stay shut the whole time. i just give him some money. sama ada dia tipu atau tak, tu hal dia dengan Allah.

kelemahan aku. aku ni cpt kesian kt org. and aku mmg xreti nk elak dari org. mcm yg jdi tu kn. aku mcm xtaw cana nk blah dri situ. sbb aku tggu train. aku ni jgak bkn lah jenis yg senang smbg dgn org yg aku tak kenal. selama dia dk ckap ngn aku psal segala pengalaman dia tu, aku berserah kat Allah. harap Allah lindung aku. aku mmg takut kalau apa2 jadi. takut ssgt.


bila train dtg, dia ikut aku. dk sblh aku. see? aku takut but at the same time aku xtaw nk blah cana. mmg aku berserah gila2. dalam hati aku ni doa ja memanjang. Alhamdulillah nothing happen. dia trun kat kl. lps dia turun tu, aku mcm lega gila2. dia ada ckap "cana sy nk contact awk lgi ehh?" and i replied "kalau ada jodoh, jmpa lgi la awk dgn sy" hah. poyo dak ayat gua?

apa motip aku update psal bnd ni? ni la pengalaman. kalau btl apa yg jdi kat dia tu, kesian kat dia. mgkin ni hari dia susah. mna taw 1 hri nnt bnd tu jdi kat aku? ni suma pengalaman. pengalaman utk lebih berhati2. kita ni perempuan. malam2. bahaya sentiasa ada kat mna2 ja. Allah sentiasa ada di sisi kita. berdoa lah supaya Dia sentiasa lindung kita. dan utk aku. Alhamdulillah ssgt xda apa jdi kat aku. so to all girls out there! be more careful yah even korg ada kat tempat yg ramai org skli pn. :)

assalamualaikum
-FISYA-

2 comments:

  1. weyhh hg wat aku cuak la.. dah la nty aku nak g kl swang2 lak naik bas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xda apa lah. aku biasa dah jln sorg2 kat kl. i.Allah xda apa.

      Delete