4.12.12

wonderland chuolls

hohohohohohohoho! assalamualaikum. :B *tunjuk gigigigigigigigi* k. dah bole start kot? nak cita la pasal aku & roomates pegi wonderland that day. that day? heheh. its last 2 weeks kot. hri jumaat msa mggu first msuk sem 4. haa la. haa la. dah lama. taw la. bnd dah lma jdi. :( tapiiiii... hri tu aku mls nk update psal ni sbb aku taw entri ni akan jadi PANJANG! *dgn tgn sekali*

dah bole start betul2 kot? kihkihkih. kami pi wonderland ni pn sbb ada kupon. 3 tix knak2. 2 tix dewasa. free mkn mnum. half price pelampung double. disebabkan kami ni beli dri mmbe. so, dpt kupon tu "harga membe2" la jgak. special kes.

kami gerak kul 11. smpai dlm 11.05. cewah! heheh. xtaw lah smpai kul bpa. ahh. bkn nya jauh mna pn si wonderland tuh. -,- smpai2 terus gi siap2 & cari tmpt sewa pelampung. dpt pelampung, TUNGGU APA LAGIIIIII?!!! terjun ahh dlm kolam yg konon nya dlm tuh. -_______- xda pn kolam2 neh. suma paras lutut jewwww~


mula2 basahkan diri kat "adventure" island dulu. main segala gelongsor yg ada kat situ. wani turun blkg aku, aku turun mcm slow sikit. dia trun laju gila. dia tendang aku. -,- sakit woi. sakit. k. maka, lepas "adventure" island, kami pegi crazy slide. rexy ride. naik lagi pegi wave rider. pegi plak tornado. lastly pegi pendulum.



pendulum ni serius ahh. scary gila k. scaaaaaaaarrrrrrryyyyyyyyy ssgt. dia curam nk mati. phewwww~ klau dk dpn tu, mmg nmpk kn kecuraman dia tu. urgh. gugur jntg. bila dia tolak kita jtuh tu, rasa cm nk bergolek ja. tpi tak pn. heheh.



lepas naik semua, kami pegi la cafe. nk mkn. tggl la pelampung tu tak jaoh. tpi tak la dekat jgak. msa tga mkn, ttba sedar yg 1 pelampung LESAP! -_- mula lah operasi cari pelampung. 2 JAM k. hurr. nsib baik time tu tgh hri terpacak. mmg cadang nk rest pn time tu. hurr. bkn sng ouw nk cri. tgk nmbr semua pelampung yg ada. semua org jdi target kami. cambongoks. -..-

masa operasi mencari & menyelamat tu, aku & malin amik kesempatan pegi main kamikaze race. hihiks. ini sgt seronokkkkkk!


dah tu, pegi la main2 + cari2 pelampung kat "adventure" island. aku ngn malin gerak naik ats, mula2 cadang nk g turun gelongsor tu. skli tgk ada pelampung terabai. hmmmm. teka lah. teka! teka! mmg pelampung aku woi! bersyukur gila time tu. bole main dgn aman dah!

kami pn naik lah lagi skli tornado & pendulum tu suma. suma bnd naik 2 kali. then ada pegi big wave jgak. sng cita mmg naik suma la. tapi ada la dlm 1 2 gelongsor xnaik sbb mcm tak adventure lgsg.
~(-.-)~ conclusion for that day, bole lah. enjoy jgak. dgn wani burnkan tgn dia. seronok lah jgak kn. :D jemput lah pegi. heheh.








and thats the end of our wonderland moments. see ya next post! byebye. ♥

assalamualaikum
FISYA

2 comments: