28.11.12

kenapa rasa tu perlu ada?




tak perlu kot?




kbye.

assalamualaikum
FISYA

26.11.12

words

"Bila dua hidup dah sebati, bukan mudah nak leraikan. Tetapi kalau memudaratkan, sakitnya tetap kena buang."
-Istanbul Aku Datang, 2012-

"Kadangkala orang yang menyintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu. Kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila di suatu masa dia hilang dari pandanganmu, kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari."
-Aku Terima Nikahnya, 2012-

assalamualaikum
FISYA

22.11.12

malam inai gadis gadis

hohohohohohola! XD

maka hari ni terlalu byk msa terluang. beserta dgn esok class start lmbt nya. mula la majlis inai kami. hihiks. bukan majlis berinai arr. sja gegedik aku ngn wani buh inai kat tgn. dri siang lgi dia sruh aku bt. tpi mood nk conteng tgn tu xdak. tggu mlm. mlm plak kua. (mntg2 moto dh smpai sini) lps blik hostel bru buat inai. xmenyempat dia. cari design trus suh aku copy paste. *ehem* ada bakat jgak. :3

sebelum


yg ni tgn wani. ada comot byk gila. biasalah. amateur. jari manis tu lukis esk ja. XD

selepas


sebelum


yg ni tgn aku. design ikut sedap ja ni. aku suka jenih simple2 ja. xsuka hat serabut. menyerabutkan. -,-

taraaaa! selepas.


ok lettew~ bkn nk g kawen pn.

tapi tgkp gamba tgn ni aku ckup musykil ahh. asal bila snap ja mst tgn jdi gemok? bt pi la gaya cana pn mst gemok. uuwww~ nmpk sgt xda bakat tgkp gamba tgn. hoho. k tu ja nk update. bye.

assalamualaikum
FISYA

20.11.12

result sem III

tahun dua. sem satu. tggu official result pny lah lmbt nk kua. mmg dh taw lma result. tpi yg official skli ngn cgpa lmbt kua. 2 3 hri sblm msuk bru depa buh. maka ditunda bpa kli dh nk update psal result sem III.

jadi sem ni dekan tak? emm. tak. senang cita. satg tgk la gambaq result nah. mmg slack kat tech com. dpt C+ baq hg. tobat aku xpena dpt C. fiuhh. rmai mmg bengang ngn lect tu sbb dia mcm pilih kasih ja kami tgk. bdk pmpuan rmai gak dpt rendah. maw xskit hati wehh. aku bt presentation mua tpi dpt marks low plak.

hmm. but nothing can be done. bnd dah jdi. aku terima. 3.43. mmg jatuh teruk mia. mcm terjun klcc. sakit dia mmg tak terasa. mati. -,- emmh.


namun ku tetap bersyukur sbb still 3 pointer. agk susah nk kejar. insyaAllah sem ni aku kejar. ^^ have a goodday peeps.

assalamualaikum
FISYA

14.11.12

SAME PLACE!


well well well well well. after rushing here and there. pack our stuff. they (UTeM) decided to put us back at the same hostel. -..- wargh. sblm ni. kami kmas suma barang KALAU PINDAH TEMPAT LAIN. and if we still stay there, we will put everything in our locker. ni nk bebel pnjg2 neh. gawsh. ramai bising kot. ehh ehh.

bkn apa. masa final exam. kami suma ni tggu pny lama notis dari kolej kediaman whether to pack our stuff or just leave it there. but then, mggu last kt situ bru depa inform. bapak ahh. sakit hati gila. dgn 3 papers left were the most killer subjects. mmg stress! gegila time tu. wuuu wuuu wuuu. im really typing non-stop.

k. two paragraphs is enough for my unstable-emotion. bye. -,-

13.11.12

pantai.

pantai puteri. melaka. remember how it started? remember where is the place that you've fall for me and i fall for you? remember? i remember it all.

i never realize about this until now. we fall for each other at the same place but at diff time. 23062012. we went out. the three of us. to the beach because we're so bored staying in the hostel doing nothing. i didnt ask you to go out. but my friend did. i was just too afraid. by the time we reached there. me & my friend playing with the water. and you just sit there. playing with your phone. and guess what? you snap my picture non-stop.

i know. but i just pretend that i dont care. you feel weird too right when you kept on snapping my picture non-stop. but i didnt ask either. 30062012. the day that our class held the bbq. still. at the same place. we have so much fun there. at that night. there's nothing left to do. watching our friend walking along the shore. and you asked. "nak jalan2?" and i said "okay."

we talked about so many things. at that time we have a lot of things to share kn? i told you about my past. you shared yours. you promised me one thing that i still hold on to that till today. i felt so happy by that time and without realizing it. i fall for you.

what's so special about you? well yeah. there's no particular answer for that. i just like you for who you are. even by saying that im way too good for you it aint change anything. you thought me well. -never under estimate someone's capability of hurting your feelings- FN ♥

FISYA

9.11.12

myspace story time! XD

hell yah! HAHAHAHAHAHAHA! bapak nyew. tetejut itew bile ukak mespesh itew tadi. tanpa sya sedari, berpatah2 perkataan carutan telah terkeluar dari mulut ini yaww! astaga. hiuhh. fiuhh. *tarik nafas* *hembus*

mari mula cita! hohohoho. excited wehh. tpi sblm tu nk cita la awat ttba bole post psal myspace plak kn? haa. gini. kwn aku ziera adam (bole klik tgk ksah myspace dia). dia la pi bkak myspace ni. dia berjaya bkak. dia pi post gambaq mua. aku pn mula curious psal myspace aku. bkn apa. gambaq2 dlm myspace tu. fiuhhh. *tarik nafas lagi*

aku ngaku la dlu aku bkn baik mna. biasa lah. zaman form 4 form 5 mmg lingkup sikit. tu yg aku kna deactivate myspace secepat mgkin. parah parah. mula2 mmg aku xigt lgsg psal paswed myspace ni. sbb aku rasa aku dah tukaq suma bnd. aku dk psycho otak aku cm tu la. last2 pi try paswed msa first2 buat fb dulu. cuihh! bole ja! buat penat aku perah otak woi.

laka laka lah. HAHAH! aku usha ayat2 aku. yahh. mcm si kwn aku cita kat blog dia. shukew lah bagai suma. aku bca aku pny ayat. ya allah. mna aku blajaq pn aku xtaw. puihh. p'hancur bahasa mua woi. :3 gentle aku ngaku. heheh.

usha ahh. .Seventh April. = tarikh aku cpl ngn sorg mamat tuh. NEWMIE tu haram jadah pa aku xtaw. miemo27 tu aku xtaw dri mna hala mai laaaa..
kat top friends tu. 1st = dlu rpat ngn dia, pggl dia kkak aku. 2nd = bf aku. -,-' kini ex lah semestinya. 3rd & 4th = bff till now. 5th = kawan kelas. 6th & 7th = cousins. rasanya 1st or 2nd mcm org lain. ziera adam tu kot. tpi dia da cancel acc kn.

usha lagi! usha lagi! about me tu bhaiii. kemain. kemain. hahahah! 'kidnap by : ahmad zulfahmi' 'to all : no num phone will be given' hot siallll!! hahahha. tarak ahh. zaman myspace ni aku dk lyn org. depa mntk nmbr. xlarat nk jwb wehh. dulu dk bajet hot lettew. (─‿‿─)

lpas aku usha puas2 gambaq malapetaka tu suma. aku pn cancel lah acc aku. ni bkn cm fb ouw. deactivate sat bole bkak blik. tdi aku try xbole pn. --' or maybe aku xreti. puihh. biaq ahh. tpi mmg confirm aku dh buang lah myspace aku. :D


*malas crop*

so, itu ja lah ksah myspace aku. hahah. baru tingat hari tu ada org msg aku. dia ckp dia kwn myspace aku. hahaha. gila gila arh. mna aku igt hg! XD k ahh weyy. kwn aku tu nk try selongkar friendster plak. -_- see ya next post olls! good mornight! :3

assalamualaikum
FISYA

7.11.12

gerik perak.


assalamualaikum! (〃^∇^)οΎ‰

soooooooooo.. sehat? heheh. mcm tak kena ja starting gitu haa. ahh. lantak. XD kali ni aku nk update pasal apa? pasal apa semua? yaaaa.. sila lihat lagi skli itu tajuk. "GERIK PERAK" apakah? hoho. jgn kata xpena dgaq nma tmpt tuh. errr.. kat signboard kat highway ada pa. mohong klau xpena nmpk. heh!


kenapa nk update pasal gerik ttba ni? hoho. aku ni asal sini lah! hah. sini. gerik. number IC kat tgh2 tu 08 k. tpi aku dk gerik sat ja. dlm 5 tahun. lps tu pinda sbb ayh kena tuka g penang. jadi nk kata aku ni org utara sejati. tak lah sejati. lidah ni mmg sng ja nk sembang sat utara. sat selatan. nak2 skg stdy melaka. mmg smbg 'e' ja blkg.

k. kembali ke topik asal. aku lahir kat HOSPITAL GERIK. serius tak taw lgsg cana rupa dia smpai lah bila dh besaq skit bru aku taw cani rupa hospital gerik. hoho. (Y)
jalan nk pegi gerik dulu xda lah mcm skg. seingat aku jln dia mmg tak elok lah kan. bkn cm skg. tpi skg pn aku tgk scary semacam ja. --' serius. seriau ouw bila lalu situ. dgn liku2 kehidupan dia. fiuhh. 
kat pekan dia pn dulu xdak taw mcd kfc ni mua. bila aku smpai penang, aku dpt taw ada kfc la apa la. jdi perak wehh. bkn 'perak=negeri'. tpi 'perak'. taw dak pa mksd perak tuh? taw bagus. xtaw cari snri. hmm. sng cita mmg bila pinda penang aku jdi culture shock abeh. pny lah byk bnd muncul secara tiba2! :3


hentian bas dulu pn tak cantik cani. skg pekan dia dah cantik! (Y) hentian gerik da lawa skg.
gerik ni aku tinggal kat JKR Base Camp. depan kediaman TNB. kat fb ada group JKR base camp. bila tgk balik gamba2 tu semua. mengulit kenangan gittuw. dk kat base camp ni best sgt. semua org mmg rapat. salu ada event buat sesama. mkn pelam cicah ngn kicap + gula. pergh! sedap nya woi! :3

aku kat sini smpat tadika islam ja. kakak2 & abg2 sempat lah sek kat sri adika raja & mahkota sari kot? hahaha! aku tk taw sgt la depa sek kat mna tpi antra 2 tu la. tu ja sek plg femes bgi aku. --' mmbe sebaya aku kat sni aku tak igt sgt. yg plg aku igt pn kembar tu. syazana & syazani (laki & pmpuan). sbb depa jiran aku kot xsilap?


yg lain suma besar2. so, kakak2 & abg2 aku mmg igt lah. kwn2 parents aku cam sikit2 la. tpi aku pling igt jiran dpn uma sbb aku salu pi uma dia. hoho. (Y) hari tu ikut parents pegi perak. ada kwn parents meninggal sbb kanser. lps tu pegi jmp kwn2 yg still tggl kat gerik. seronok tgk depa wehh. :') friendship smpai ke tua ouw.

skg kwn2 parents rmai da pinda. ada yg still tggl kat gerik. ada yg pinda pegi kedah. ipoh. gitu lah. tpi kan. tdi aku tgk balik gamba kat group tu. bila aku baca description tu aku terkejut jgak la sbb aku bru taw. sila baca. :)
Lebuhraya Timur-Barat mula dibina pada tahun 1967. Proses pembinaannya kerap kali terganggu akibat perbuatan khianat pengganas komunis yang sering sahaja menyerang hendap pekerja binaan sepanjang Perang Insurgensi Komunis ataupun Darurat Kedua dari tahun 1967-1989, menyebabkan pembinaan lebuh raya ini memakan masa yang sangat panjang. Malah, semasa lebuh raya ini dibuka pun pihak tentera mengawal ketat lebuh raya ini dan pemandu hanya boleh menggunakan lebuh raya ini pada waktu siang sahaja dan perlu melapor diri setiap kali menggunakannya. Sistem kawalan keselamatan yang ketat dimansuhkan setelah pihak komunis menyerah diri sepenuhnya pada tahun 1989. Sebuah tugu peringatan dibina oleh Jabatan Kerja Raya di Pulau Banding bagi menghormati para pekerja yang terkorban akibat serangan hendap komunis sepanjang pembinaan Lebuhraya Timur-Barat. - Alfatihah buat semua penghuni JKR yang telah kembali ke Rahmatullah


kat sini org pggl rumah api. dia dekat ngn padang bola. aku rasa kat sini la tmpt dia bila kasut aku ngn adk brdk lain xkering, mst ayah bwak dtg sni nk keringkan. sbb ada kua angin kuat dri dlm bgnn ni. aku xtaw apa fungsi bgnn ni. tpi tu lah fgsi dia bagi aku. heheh.
ni plak tmpt keja ayh aku. kdg2 ikut dia dtg sini. aku main dgn typewriter tuh. suka gila main bnd alah tu wehh! ketak! ketuk! ketak! ketuk! hahahahahaha! k. gila. --'
over all. dk sini tetap lah best. suasana dia aman. jiran2 pn suma rapat. pepagi sejuk ja. tpi skg. bila pegi base camp, sayang. dah tk terjaga. penuh lalang. ayah kata ada ja org dk situ. tpi tu la. aku xtaw awat yg tk t'jganya. bagi aku tmpt ni sumpah lawa.. ♥ well. smpai sini ja lah aku bebel psal kenangan aku. till we meet again. (∪ ◡ ∪)

FISYA