31.10.12

19th birthday celebration

hye all.

sbnrnya aku tak da mood nk update blog. but something just crossed my mind just now. my 19th birthday celebration. the happiest moment that i could not forget. EVER. looking back at all the pictures. how happy i was back then. just right after they celebrated my birthday. i made a video to show them that i appreciate what they've done to me. i wont talk much. just enjoy the video ok?


thanks weyh.

FISYA

23.10.12

what does friendship means to you actually?

assalamualaikum olls. woot woot. makin aktif berblogger bukan? hihiks. biasa lah. org cuti sem mmg gini. sgt bosan. hurr. *mohon jeles kpda mrka yg masih belum cuti* (─‿‿─) ditambah lagi b'sama wifi dgn  kelajuan skydive felix baumgartner. *tobat tipu* -,-


skang nk bebel psal ap? pnjg semacam kan tajuk kali ni? tak rasa janggal? tak? tak? emm. k.
benda ni da seminggu lebih jadi tapi aku still geram bukan sebab aku nk smpn dendam atau apa tapi sebab aku tak rasa depa ni sedaq yang depa ni dk buat jora lebih. fiuhhh. penat ckp tak da titik. -..-
hmm. sini lah nk cita.

al-kisahnya~

depa ramai2 satu geng. tpi ada 3 org ja yg terlibat. si A ni dk backup si B tipu si C. tanpa disedari yg si C sedar yg dia ni ditipu oleh kedua2 mereka. depa xtaw yg si C dah rasa lain mcm msa bnd tu jdi. tpi dia buat xtaw ja. dia bt xtaw sbb dia caya kat "KAWAN2" dia. 
si C mmg sng caya kat org. bkn apa. depa kwn dah lama la jgak. sbb tu si C caya. apa yg si A ckp kat si C, suma dia caya. tpi jauh disudut hati si C dia sedar ada yg xkena sbnrnya. 
jdi si C pn pk sdlm mgkin nk terus caya atau tak. kwn2 si C pn ada bgi nshat. si C pn amik keputusan mntk tlg mmbe dia cari kebenaran. dan ternyata lah yg si C ni dah ditipu. mudah kan bnd ni terbongkar? hoho. bnd ni jdi satu mlm ja. around 3 4 jam dah dpt taw hal sbnr. 
si C ni terasa bodoh gila sbb caya depa. xsgka la kan si B sggp korbankan friendship depa demi kepentingan snri. si A ni plak ikut ja. tapiiii.. apa yg si C susah nk terima skg ni. apa dia nk buat bila depa suma jmp nnt? mgkin hati si C keras cm batu. tpi dlm sekelip mta ja, hati dia bole lembut. si C tak mgkin bole maafkan depa 2. buat masa sekarang..........

based on that story just now. i feel so curios about what does friendship means to all of this people nowadays? they seem to be so easily take people for granted and use them whenever they want it. i dont know. but its really hard to find a TRUE friendship now.

look. i know maybe they think some people are so dumb that they can treat them in whatever way they want. but THINK twice. no. not twice. but a dozen trillion times before you ever have a thought of doing it. think that one day you will face the same thing as what you have done to people.


did you ever know how cruel betrayal is? omogosh! seriously these people need a brainwash. just take their brain and wash it with the washing machine or bleach or whatever! just please do something to them before they start doing this crap again! urghh. for a sec! im begging. think. what does friendship means to you?!

assalamualaikum
FISYA

20.10.12

failed.






when it comes to love. I failed.





FISYA

18.10.12

special post


weeewittt! hahah. masuk2 entri terus ada muka si gadis berbaju kurung. (maklumlah org tu bru abes exam) heheh. so, sapa ats tuh? haaa.. itu lah 5-years-bestfriend gua. nak knal? bole. agk2 nk mkn kaki kanan ka kiri? bole pilih. nk lgi sedap pilih la dua2. -..- dia sudah berpunya. hoho.

tgk tajuk lah kn. special post. kali ni aku nk cita psal dia. hahahaha! xmaw bgi ka wehh? lantak ahh. aku nk cita gak. booo. nama dia hazira adam. tpi dikalangan kwn2 yg rapat ngn dia, pggl dia adek. dah terbiasa. dri sek mngh lgi.

aku kwn ngn dia dri sek mngh la. smk (p) sri mutiara. start form 2 aku rapat ngn dia. suma sbb ada kem kat langkawi. gila2 mia nk p kem tu. phewwww~ wehh, nk aku cita psal kem tu tak? kikikikikiki. :p kejadian kat jeti? XD


hahah! gituwww. gedik nk mati. saja bt gimik. xmaw cita pn. terlalu byk kejadian. (* ̄∇ ̄)/゚ and till now our friendship still last. alhamdulillah. kami ni satu kpla. xyah kata pa. apa dia nk bt, aku bt. sama lah sebaliknya. dulu kat penang dk bt keja last mnit ja keja. asal ada duit, suma jalannnn~ sini lah nk cita bnd msa zaman spm dlu.

"dlu aku pena dk uma dia. mak dia keja mlm. aku ngn dia ni dh la kaki merayau. apa g. merayau ahh mlm2. bila dia dk uma aku, p mcd la apa la. kua p pdg kota la. phewww. ni suma bt bnd msa parents xdak. hihi. eleh. eleh. yg bca ni xyah dk kata ampa xpena bt nah. ceyt."
tapi bnd mua dh lps. tu zaman sekolah. lani dk kat u. masing2 pandai la jga dri. dia ni jnis susa nk merajuk atau tnjuk yg dia mrh kat mmbe2 dia. kalau dia merajuk pn, huh. xyah pujuk pn xpa aihh. t dia snri mai ckp ngn kita. betui dak? betui kannnn wehh? heheh. dia jnis xbole xckp ngn mmbe dia. ada ja dia nk ckp. mst mia. salu sgt cm tu.


on my birthday. mmbe kelas yg buatkan surprise. dia ni mai dri mana hala xtaw. -,-
dia bdk kelas lain nuh.

im jealous of her. yeah. totally jealous of her. knpa? sbb dia ada sorg yg btl2 appreciate dia. amirul akmal bin roslan nma nya. haa. wehh, hg untung kot dpt dia. fuhhh. sweet kot depa 2. well. seronok tgk dia happy ngn org itu. just a simple warning here la. dia maybe xkan cita kat aku psal apa yg hg bt kat dia. TAPI. kalau aku dpt taw hg ada bt apa2 kat dia. standby aku pny bom nnt mai kat hg.
(҂`☐´)︻╦̵̵̿╤─── \(˚☐˚!!!)/


ni gamba depa dua. soliiiiii~ saya curi dri fb awk.
hope you guys will be together forever. aminnn..
apa2 pn aku cop dlu jdi pengapit hg. aku tak kira ahh. T^T

rasanya itu ja lah nk bebel for this entri. :D wehh. malu nk ckp dpn2 aku sayang hg. HAHAHAHAHAHA! k bye.

assalamualaikum
FISYA

why?

why does it always happen not the way we want it to be?
because we are only humans. we planned. but Allah has written something better for us.

why does it always we have heart-ache?
because Allah wants to test us. be patient.

why does it people come and goes in our life?
because Allah let us to borrow for some time. if they stay, its a gift. appreciate it. be grateful.

why does it our fate are different from others?
because if Allah ease your life, Allah wants you to be grateful. not boast to others. if its vice versa, Allah wants you to make an effort and change it to be better.

but stop asking why this and why that. obviously there's a reason for every single thing that happen in our life.  REDHA. hey, im not good at everything either. im still learning to be a better person. im still learning to accept all the test that i face. yeah. its not easy. changing is easy. but to keep on going like that is hard. well nothing is easy. hope we still have time. :')

assalamualaikum
FISYA

i'm sorry

assalamualaikum.

maaf kpda sspa yg mencari saya di facebook, twitter, whatsapp, message & call. ya. saya menyepi. saya mengaku. hanya menyepi dari dunia luar. tidak menggunakan fb & twitter. tidak membalas sebarang msg & tidak menjawab sebarang call. hanya berblogger. maaf. saya hanya ingin menyendiri. jika anda fikir saya ingin menyepi kerana result saya. sekali lagi. itu salah satu faktor. maybe its not a big deal to some of you. but it is to me. :) selain nya biarlah saya saja yang tahu. trillion sorry to dear lovely roomates. jmpa lgi sbln keh?

the one that truly sorry,
FISYA