28.9.12

deactivate





hai. entah. nak update pasal ni tetiba. bukan apa. hari tu ada la deactivate dua laman sosial ni dlm 2 hari. lps tu ada org tny. bestfriend aku pn fire aku. mcm biskut lah apa lah. -,-' deactivate sat ja pn. k. mmg aku ni bkn jnis suka deactivate. so, klau aku buat tu mmg ada sbb lah. kecelaruan jiwa. cukup untuk menjawab soalan anda? he knows better. aku mmg gini. klau tak tahan sgt mst akan lari dari semua orang. bajet akan selesai lah masalah tuh. tpi nk buat cana. itu ja yg bole aku buat untuk tenangkan hati. hoho. panjang pulak bebel. k bye.

pssttt. gua baru blik dari study bhaii. usha time ahh pkul bpa gua update. (Y)

-ending-
assalamualaikum

26.9.12

continuity. -,-'

hey hey hey hey hey hey! hey wale wale hey wale wale hey! haha! opening cm tu pn bole lah. jom jom sambung cerita pasal hari esoknya open house. faez & puan mawarni.


(2/9/2012) forth open house - faez's house

yg umah si faez ni byk btl lah spekulasi. --' nak pegi pkul brpa la. start pkul brpa lah. last2 salah information & ttba bbdk tu suruh siap ckp nk pegi time tu jgak. grr. nseb lah kami ni siap cpt. hoho. as usual bbdk laki dtg my hostel kumpul situ gerak sekali. this time mmg ramai yg pegi. mgkin sbb xkuar melaka kn. and i didnt expect lah seramai tu. ttba dtg sebijik2 moto. hahah! awesome.

semua ckp umah faez besar. smpai bole sesat. kami yg xpena pegi ni pny la byg cana uma dia. -,- umah faez ni pulak byk betul sate. semua paw sate. nyumnyum. sedap. SEDAP! ho chak! adik2 dia buas gila. biasa lah laki kn. kecik lagi. then lps mkn semua nk pegi umah faez yg lama. ngeeeeeeee~ so, kami pn pegi lah.

on the way to his house, dia main2 kot! -..- taw la xpena pegi. dia pusing lah tmpt tu. kami pn ikotttttt lah. puihh. gila. smpai ja umah dia, dia xbwak kunci. baguih la faez. and he went back to his house to take that key.


↑ im not sure who are they waiting for. us maybe? --'





↑ see? mmg kami buat mcm umah sendiri. (Y)


forth house. ✓ done

fifth open house - puan mawarni's house

this is our lovely lecturer's house. yg ni pn last minit plan. tny puan msa kat umah faez. puan pn on ja. hoho! nice one. so, mlm tu AGAIN the guys kumpul at our hostel. and surprisingly mlm tu lgi rmai rasanya? phewww~ lebih brpa org tah. but nvm. lgi ramai lgi seronok kan? and kami pn gerak lah pegi umah puan. around 8.30 smpai lah. puan buatkan bihun & spageti. woohoo~


 kesian husband puan tak bole tgk bola dgn aman. -.-'
penuh ruang tamu. kat dapo ada lagi tu. 


 


fifth house. the last one. ✓ done


and thats the end of our raya raya raya day. open house sana sini. mmg enjoy gila that 2 days. the laughter. the moments that all of us share together. cant describe it. i really do appreciate to have them as my classmates. :) thanks for the days guys! section 2 yg paling happening. even though bising dlm class. selalu sakat lecturer ajar. but seeing at all of our pictures together, mst akn senyum. hahah! will miss this moment lah. over all. thanks again. and thanks jgak kat semua yg buat open house. 2 hari jimat bajet. hoho. (Y)

-ending-

assalamualaikum

an unforgivable entry.


minta maaf
im sorry
对不起
ごめんなさい
미안 해요








so, did i actually get your apology? omogosh. omogosh. i feel like wanna kill myself right now. -,- nahhh. its nothing. just that i didnt update about that raya entri. feel disappointed much? yes. indeed. hell la. im busy lately plus with le-kemalasan-forever that really gets into my nerves. well. busy and lazy are my newest bestfriend right now. but how can busy and lazy related to each other that close?

k. you know what? you can just skip that bla bla bla part just now. sorry. ahh. too many sorry this time around. wee~ wee~ swinging here and there. urm. HAI! assalamualaikum semua. :D *tunjuk gigi* well, syawal month are no longer with us. hoping to meet again next year and ramadhan as well. HOI! i really really really wanna update about my syawal month. yea. like....


2 perenggan amik INTRO ja! hoho. kalau lah ampa suma knal aku betui2. dah lama xjmpa mmg gini jdik dia. cita bnd yg org xmaw amik taw pn. ahh. kesah? maw xmaw baca p ahh aku nk tuleh pa.
( ̄▽ ̄)ノ hihiks. *gelak paling comel gua (Y)* yiii~ masa bln raya hri tuh, lps balik ja dari cuti raya which is our mid sem as well, bbdk sec 2 ada yg buat open house. so, we decided to go. mula2 gini cita dia.

le 4 girls : tanya lah bro azwan pasal open house dia.
me : bell, kau tny ahh.
bell : -____-' knpa mst aku.
me : sbb kau paling mesra. (Y)
bell : wehh, bro azwan, kau xnk ajk kitorg g open house kau ka?
bro azwan : ehh. dtg lah. dtg lah. aku jmput suma org dtg.
bell : btl neh?
*me & wani sorok muka*
mirul kun : kau kena faham, dia segan nk ajk korg.

hoho. ya lah. kami ni bkn rapat sgt dgn bro azwan. dga bbdk ni ckp nk konvoi g open house trus excited nk join skli. :3 actually, on the same day anep ada buat open house and mmg dia ada ajk. jadi dah alang2 kan pegi la skli uma bro azwan tu.
(1/9/2012) first open house - bro azwan's house

siap2, all the guys dtg kat hostel kami and gerak skli. hujan. kesian yg naik moto. first house, bro azwan's house at nilai. smpai nilai, dia jmput kami. wahhhhhhhhh!!! rumah dia byk mknn wok. and his parents are nice too. tgh hri. mmg semua lapar elok mia. apa lagiiiii. guys kan. -,- mkn. mkn. mkn. tgk depa mkn pn, aku bole kenyang. hoho. tipu.


tunggu rombongan si kereta najmi sampai






first house. ✓ done

second open house - john's house

k. uma john a.k.a zuhairi ni kami xrancang nk pegi pn. plus xtaw pulak uma dia ada buat open house. but then, he contact fiq or vice versa telling us to go to his house which is in KUALA PILAH. yey! ohh yey! -,- hoho. never been there before. and yeah. hebat gila perjalanan nak pegi sana ouw. took around 1 hour ++ jgak lah. uma dia best jgak mkn. and i reallllyyyyy love that butter cake. urgh. nyummyh! kat uma dia bella ngn dia salu kna. HAHA. abg dia asek tny spa awek dia. kami suma tnjuk bella. :3 dah la baju sama biru. ngeh3.


↑ kat traffice light. sempat lagi sembang dgn pacik motor besar tuh



second house. ✓ done


↑ this one. please click to see it clearer what is going on. (_ _.)

third open house - anip's house


around 5.30 kot kami gerak dari uma john pegi uma anip. for sure lah kan smpai uma anip mlm. hoho. mmg. malam. smpai maghrib kot. uma dia kat merlimau. kat sini mmg nmpk dah semua lembik. especially yg bawak moto. gila wehh tak penat? pheww~ lenguh tu bdn. mkn mkn then tunggu lagi si kereta najmi smpai 'cause depa pegi uma someone sblm pegi uma anip. kat uma anip dpt mkn lontong which my favvvvvv! wuu~


third house. ✓ done

balik tu aku drive. hoho. kesian lah malin drive seharian plus dgn smlmnya mcm gila kat stadium kn. whatever it is. seronok gila hari tu. next day pny open house i'll update next post ehh. this post dah pnjg sgt. (Y) byebye.

-to be continued-
assalamualaikum

6.9.12

merdeka! merdeka! merdeka 55~



hoho. selamat hari kemerdekaan ke-55 olls. hah! lmbt wish? :3 wuu. ni sbb join event smbut merdeka ahh aku update jgak psal mrdka. klau tk? haremmmmmmm~ this year pny celebration lain skit. aku tk smbut kt uma/hostel (bajet sblm ni smbut ja). awesome skit thn ni sbb aku smbut dgn mmbe2 UTeM & berpuluh ribu warga kota. cewah! (* ̄∇ ̄)/゚

ni under UTeM lah. semua bbdk dip bole pegi. memandangkan weekend aku berkemungkinan besar akan hambar klau aku tk pegi, so aku decide utk pegi. sbb mula2 aku igt nk g KL. kul 10 pgi gerak dri mlka. aku igtkn event ni kjap ja lah. kot2 ptg blik mlka dah. skli tgk? nahhaiiiiii~ mlm kot.



31 OGOS 2012. first time aku jejak kaki kat
stadium nasional bukit jalil. ヽ(゜∇゜)ノ


smpai bukit jalil around 12 cm tu lah. ramaiiiiii gilaaaaaa orangggggggggg! :O haa. rmai bbdk IPT. wuu~ wuu~ smpai sana kami ddk 1 tmpt sbb tggu mknn & goodies. hihi. taw dak mkn ap? haaaa.. itudiaaaaaaaaa.. mkn free satu hal. dpt PIZZA & KFC pulak tuh baq hanggggg. awesome tahu? yes. awesomeeeee.


lps dpt bju & mkn sgla bagai, gerak pegi stadium hoki. sini semua bdk IPT kumpul. ahh. ramai. mmg ramai. happening jgak kat sini. paling happening time nyanyi2 & paling penting part CABUTAN HADIAH. hoho. hadiah dia tok sah dk habaq ahh. sapa yg dpt tu tobat ahh paling bertuah aku ckp. haa. keluaq truih ayat kedah.




lautan merah pelajar IPT

hadiah2 dia kamera nikon kot? blackberry. netbook mungkin? dan jugaaaaaa.... *bunyi drum* iPad 3!!! argh. bapak ahh. hadiah dia suma gempak2. maw nanges klau aku dapat 1. pffftt. T_T tpi xdpt pn. hihi. usha org yg dpt berlari kesana kemari ja. :(

lps tu, around 4 cm tu dpt mkn lgi. ayam 2 ketul. :O lps tu gerak pegi stadium nasional bukit jalil. hah! yg ni lgi ahh jgn dk kata. ramai nk mampuih. berpeluh menitik2 mencari hala tuju untuk dduk. hihi. ayat nk pergh ja kan? ~(-.-)~ mlm tuh start lah. konsert. nyanyi. menari2. ucapan2. bunga2 api. kibar2 bendera. baling2 mercun. EHH?

haa. ada bdk UTeM sorg kna mercun. luka bibir dia ouw. -..- sumpah aku kata. (maaf. perkataan seterusnya mungkin kurang sopan) super-bangang-bebi-tahap-dewa ahh org yg baling mercun tuh. aku pn dk takot da kot2 ttba mercun tu mai ats kpla aku. bergabung! meletup! hah gitu.


k.k. sambung. mlm tu lps abes sgla bnd, pengiring tuh ajk blah da. kul 10.30. cabutan bertuah keta & motor woi! woi! woi! woiiiiii!!!!! k. aku tk mgkin akn dpt lah kan.
( ̄。 ̄)~zzz





and thats the end lah of our merdeka journey. over all. mmg hebat + best lah sbb reramai kn. nyanyi lagu negaraku, 1 stadium nyanyi. bergema stadium. aku suka. ♪~( ̄ε ̄;)

-ending-
assalamualaikum

3.9.12

kahwin.

first post nk cita psal kawen! sapa kawen? o.O wuu~ ze second brother. wohooo! tggl aku ngn kak aku ja yg blm kawen. adk brdk lain suma dh kawen ouw. so. abg aku nikah kat masjid jamek al-amin tambun (nama tu aku hentam ja tpi asa cm btl). raya kelima tu mmg busy prepare brg hantaran dia lah. phewww~ lmbt gila tdo. kul 4 kot.

family aku gerak g perak sblm smyg jumaat. abg aku nikah lps asar haa.. org dri johor dh smpai perak dri hri smlmnya lagi. first bro pn gerak dri johor hari yg sama. semua jmp kt homestay yg family k.ipar aku dh sediakan. smpai2 perak smpat lgi kitorg g mydin sbb ayh nk cari bju mlyu utk esk. heheh. nmpk tak semua keja last minit.

abg aku kawen lps asar. beerti pkul 5 cm tu lah. tpi dia lmbt siap. --' kul 4.40 cm tu bru kua dri uma. *sigh* dh la nikah ni skli dgn 2 lgi pgntin. harharhar. akak ipar aku pn lmbt jgak. ~(-.-)~

tpi alhamdulillah. abg aku selamat diijabkabulkan dgn sekali lafaz. :) seronok ouh rasa! serius ckp. aku dgaaaa ja msa abg aku lafaz tuh. hoho. mcm aku plak yg nk nikah. -.- msa sesi photoshoot, akak ipar aku malu2 sikit. heheh. :3









the next day hari persandingan. act rombongan belah aku nk pakai semua purple. but as usual, ITS A LAST MINUTE PLAN. mmg tk jdi lah. mcm2 warna ada. baru wrna wrni bukan? ~(-.-)~



cari lah aku dicelah2 mereka. -,-







just right after the event finished, trus blik homestay & kemas sgla brg. me & 2nd sis ikut 1st sis blik KL. sbb cuti dh abes kn. esok nya straight away blik mlka. abg & parents pulak blik kedah. phewww. honestly, tiring weekend. penat ssgt + jdual mknn aku tk teratur lgsg. smpai2 KL sakit perut. -,- awesome.

so, thats all. tk tules bbyk sbb let the picture do the talking. :3 see ya next post!

-ending-
assalamualaikum