30.12.12

how 2012 treat me

well hello again. assalamualaikum. and yeah. as usual if i dont have any holiday, my blog wont be update by me till i meet them. and here we are. i got one week of holiday which is mid sem. it has been only one month since my sem 4 started and i feel like im having my study week now. yeahh. thats what i feel.

and just in a blink of an eye, it is almost the end of 2012. 2 more days. 2 more days. 2012. what can i say? there's so many things happened this year. i've been through too many things. heartbreaks, troubles, sickness, being lied to, fake friends, i slipped, i fall, i cry... you mention it. i've been in all situation except death. and thank to Allah i still have my love ones beside me.

as for my studies, Alhamdulillah im doing quite well. still can maintain my current situation. friends? some of them are showing their true colors. day by day i get to know who is my real friend and who is not. some are getting better and vice versa. its kinda "special" for me this year because i've been hurt by two guys. well, not enough by that, my friends are turning back on me.

life? im enjoying my life since i have to move on even though everything sucks. im in a situation where i need to smile even if my eyes like bursting out of tears. im in a situation where i need to keep everything by myself because some people didnt care about your sad life. im in a situation where i have to pretend that i didnt care even if i really really really do care about that tiny little thing. you just need to be happy to pleased others.

2012. sure a tough year for me. i didnt realize that it is a long journey till i met the end. even 2012 have been harsh for me, there's still plenty of sweet and memorable memories that i wont forget. i wont forget any of it. and if i can turn back the time, i'll go back to all the happy moments that i have. where nobody can say that im sad. and not even a single drop of tears fall down from my face. where i see everyone happy enjoying their life. everyone smiling. and where my smile was the real thing ever.

but its time to wake up. wake up from dreaming and face the reality. in 2 more days i wont be in my teen years anymore. i have to face all the problems that getting worst even by thinking of it makes me sick. what can i hope for 2013? nothing. i just need a fresh new start. happy new year in advance people.


between lies and truth, i can't differentiate them well now.

assalamualaikum
FISYA

14.12.12

primary school memories

hey there fella! hey there delilah  what's it like in new york city  i'm a thousand miles away  but girl, tonight bla bla bla..... ♫ haaa tudia. ttba ja kan nyanyi lagu hey there delilah. :3 tidak lah ku tahu mengapa saja tiba2 lagu itu muncul. AHH! SUDAH! assalamualaikum semua. (〃^∇^)ノ

post pasai sekolah ni sbnarnya dah lama ada dlm draft. tapi sbb panjang sgt story dia, aku tak jadi post. yg ni pn aku nk cita pasai sekolah rendah ja. sek mngh mmg sah2 la nala mia panjang kan. heheh. paham?


sek rndh aku SK Batu Lanchang. igt lgi lagu sek. "berusaha untuk mencapai adalah cogan kata kami dengan tekad dan semangat padu....." HAHA. tak sgka igt lgi rupanya. aku tak rpat ngn rmai org. aku ni pendiam dulu. rmai yg sek kat sni anak org kaya. and mmg aku kwn ngn ank org kaya. apa yg dia ada, kita rsa nak jgak. xbgus kn environment cani? mmg tak ahh derr. emm emm. anak dato' pn ada kat sni.

seriusly, aku tak igt sgt kejadian kat sek tu. tpi aku igt somethg la. aku active time sek rndh. msuk bola jring. olahraga. gua pena dpat 2nd place bhaii. T_T itu pn gua nk bgga sikit. dulu pndidikan islam salu dpt A. bla sek men, hammmmmpehhhhhhhhhhhhh! english aku dulu tobat hampeh. tu yg skg aku try upgrade. alhamdulillah. bole la stakat nk smbg satu dua patah. upsr? 2a 3b ja. (Y)


ni dah lawa. dulu tak cani pn.

kat sek rndh ni aku ada 3 bestfriend. yg sorg tu mak aku jaga. so mmg aku rapat ngn dia. mmg rapat ahh ngn dia. siap pena berangan, nnt kawen aku jdi pengapit dia bagai. SEMBANG zaman kanak2. biasa ahh derr. tapi bnd tu suma berlalu cpt ja. aku xcntct ngn dia dah. bkn pa. dia hilang centu ja. aku jmpa dia (kat laman sosial) pn rasa segan aihh nk tegoq. bdk pandai. malaih aku.

xpa. hilang dia, ramai lagi mmbe aku dk ada. mmg kkdg rasa rindu gak ahh nk lepak ngn dia. mak dia salu blnja mkn mcd sblm kami pi sek sma2 (sesi petang). salu gak aku tido umah dia. mmg aku byk spent time ngn dia. past is past. dia hanya kenalan lama yg tidak lagi ku kenal kini. :)

the only picture that i found by accident. :) 2 MELUR -2001-

memory stays as a memory. SKBL. :)

assalamualaikum
-FISYA-

4.12.12

wonderland chuolls

hohohohohohohoho! assalamualaikum. :B *tunjuk gigigigigigigigi* k. dah bole start kot? nak cita la pasal aku & roomates pegi wonderland that day. that day? heheh. its last 2 weeks kot. hri jumaat msa mggu first msuk sem 4. haa la. haa la. dah lama. taw la. bnd dah lma jdi. :( tapiiiii... hri tu aku mls nk update psal ni sbb aku taw entri ni akan jadi PANJANG! *dgn tgn sekali*

dah bole start betul2 kot? kihkihkih. kami pi wonderland ni pn sbb ada kupon. 3 tix knak2. 2 tix dewasa. free mkn mnum. half price pelampung double. disebabkan kami ni beli dri mmbe. so, dpt kupon tu "harga membe2" la jgak. special kes.

kami gerak kul 11. smpai dlm 11.05. cewah! heheh. xtaw lah smpai kul bpa. ahh. bkn nya jauh mna pn si wonderland tuh. -,- smpai2 terus gi siap2 & cari tmpt sewa pelampung. dpt pelampung, TUNGGU APA LAGIIIIII?!!! terjun ahh dlm kolam yg konon nya dlm tuh. -_______- xda pn kolam2 neh. suma paras lutut jewwww~


mula2 basahkan diri kat "adventure" island dulu. main segala gelongsor yg ada kat situ. wani turun blkg aku, aku turun mcm slow sikit. dia trun laju gila. dia tendang aku. -,- sakit woi. sakit. k. maka, lepas "adventure" island, kami pegi crazy slide. rexy ride. naik lagi pegi wave rider. pegi plak tornado. lastly pegi pendulum.



pendulum ni serius ahh. scary gila k. scaaaaaaaarrrrrrryyyyyyyyy ssgt. dia curam nk mati. phewwww~ klau dk dpn tu, mmg nmpk kn kecuraman dia tu. urgh. gugur jntg. bila dia tolak kita jtuh tu, rasa cm nk bergolek ja. tpi tak pn. heheh.



lepas naik semua, kami pegi la cafe. nk mkn. tggl la pelampung tu tak jaoh. tpi tak la dekat jgak. msa tga mkn, ttba sedar yg 1 pelampung LESAP! -_- mula lah operasi cari pelampung. 2 JAM k. hurr. nsib baik time tu tgh hri terpacak. mmg cadang nk rest pn time tu. hurr. bkn sng ouw nk cri. tgk nmbr semua pelampung yg ada. semua org jdi target kami. cambongoks. -..-

masa operasi mencari & menyelamat tu, aku & malin amik kesempatan pegi main kamikaze race. hihiks. ini sgt seronokkkkkk!


dah tu, pegi la main2 + cari2 pelampung kat "adventure" island. aku ngn malin gerak naik ats, mula2 cadang nk g turun gelongsor tu. skli tgk ada pelampung terabai. hmmmm. teka lah. teka! teka! mmg pelampung aku woi! bersyukur gila time tu. bole main dgn aman dah!

kami pn naik lah lagi skli tornado & pendulum tu suma. suma bnd naik 2 kali. then ada pegi big wave jgak. sng cita mmg naik suma la. tapi ada la dlm 1 2 gelongsor xnaik sbb mcm tak adventure lgsg.
~(-.-)~ conclusion for that day, bole lah. enjoy jgak. dgn wani burnkan tgn dia. seronok lah jgak kn. :D jemput lah pegi. heheh.








and thats the end of our wonderland moments. see ya next post! byebye. ♥

assalamualaikum
FISYA

2.12.12

i miss.....

its 3 in the morning. i should be sleeping right now. but yeah. its weekend. by the time i watched some dramas. memories pass by... with 'kiss the rain' song is on track non-stop right now. what i wanna say in this entry is just one important thing. i miss them.

i dont know why. but my tears cant be stop anymore while looking at our pictures hanging out together last 2 semesters. we were so happy. but everything simply changed. i dont think that it will be the same after 'that incident'.

i dont know what 'they' think. or what 'they' felt about it. but i really do feel something missing this time around. and that's why im crying. crying so bad. i just miss them a lot. i want to have that happy talks with them again. being happy with everybody. i dont ever wanna run away from anybody.

i miss them.......

sincerely,
FISYA
*cries

28.11.12

kenapa rasa tu perlu ada?




tak perlu kot?




kbye.

assalamualaikum
FISYA

26.11.12

words

"Bila dua hidup dah sebati, bukan mudah nak leraikan. Tetapi kalau memudaratkan, sakitnya tetap kena buang."
-Istanbul Aku Datang, 2012-

"Kadangkala orang yang menyintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu. Kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila di suatu masa dia hilang dari pandanganmu, kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari."
-Aku Terima Nikahnya, 2012-

assalamualaikum
FISYA

22.11.12

malam inai gadis gadis

hohohohohohola! XD

maka hari ni terlalu byk msa terluang. beserta dgn esok class start lmbt nya. mula la majlis inai kami. hihiks. bukan majlis berinai arr. sja gegedik aku ngn wani buh inai kat tgn. dri siang lgi dia sruh aku bt. tpi mood nk conteng tgn tu xdak. tggu mlm. mlm plak kua. (mntg2 moto dh smpai sini) lps blik hostel bru buat inai. xmenyempat dia. cari design trus suh aku copy paste. *ehem* ada bakat jgak. :3

sebelum


yg ni tgn wani. ada comot byk gila. biasalah. amateur. jari manis tu lukis esk ja. XD

selepas


sebelum


yg ni tgn aku. design ikut sedap ja ni. aku suka jenih simple2 ja. xsuka hat serabut. menyerabutkan. -,-

taraaaa! selepas.


ok lettew~ bkn nk g kawen pn.

tapi tgkp gamba tgn ni aku ckup musykil ahh. asal bila snap ja mst tgn jdi gemok? bt pi la gaya cana pn mst gemok. uuwww~ nmpk sgt xda bakat tgkp gamba tgn. hoho. k tu ja nk update. bye.

assalamualaikum
FISYA

20.11.12

result sem III

tahun dua. sem satu. tggu official result pny lah lmbt nk kua. mmg dh taw lma result. tpi yg official skli ngn cgpa lmbt kua. 2 3 hri sblm msuk bru depa buh. maka ditunda bpa kli dh nk update psal result sem III.

jadi sem ni dekan tak? emm. tak. senang cita. satg tgk la gambaq result nah. mmg slack kat tech com. dpt C+ baq hg. tobat aku xpena dpt C. fiuhh. rmai mmg bengang ngn lect tu sbb dia mcm pilih kasih ja kami tgk. bdk pmpuan rmai gak dpt rendah. maw xskit hati wehh. aku bt presentation mua tpi dpt marks low plak.

hmm. but nothing can be done. bnd dah jdi. aku terima. 3.43. mmg jatuh teruk mia. mcm terjun klcc. sakit dia mmg tak terasa. mati. -,- emmh.


namun ku tetap bersyukur sbb still 3 pointer. agk susah nk kejar. insyaAllah sem ni aku kejar. ^^ have a goodday peeps.

assalamualaikum
FISYA

14.11.12

SAME PLACE!


well well well well well. after rushing here and there. pack our stuff. they (UTeM) decided to put us back at the same hostel. -..- wargh. sblm ni. kami kmas suma barang KALAU PINDAH TEMPAT LAIN. and if we still stay there, we will put everything in our locker. ni nk bebel pnjg2 neh. gawsh. ramai bising kot. ehh ehh.

bkn apa. masa final exam. kami suma ni tggu pny lama notis dari kolej kediaman whether to pack our stuff or just leave it there. but then, mggu last kt situ bru depa inform. bapak ahh. sakit hati gila. dgn 3 papers left were the most killer subjects. mmg stress! gegila time tu. wuuu wuuu wuuu. im really typing non-stop.

k. two paragraphs is enough for my unstable-emotion. bye. -,-

13.11.12

pantai.

pantai puteri. melaka. remember how it started? remember where is the place that you've fall for me and i fall for you? remember? i remember it all.

i never realize about this until now. we fall for each other at the same place but at diff time. 23062012. we went out. the three of us. to the beach because we're so bored staying in the hostel doing nothing. i didnt ask you to go out. but my friend did. i was just too afraid. by the time we reached there. me & my friend playing with the water. and you just sit there. playing with your phone. and guess what? you snap my picture non-stop.

i know. but i just pretend that i dont care. you feel weird too right when you kept on snapping my picture non-stop. but i didnt ask either. 30062012. the day that our class held the bbq. still. at the same place. we have so much fun there. at that night. there's nothing left to do. watching our friend walking along the shore. and you asked. "nak jalan2?" and i said "okay."

we talked about so many things. at that time we have a lot of things to share kn? i told you about my past. you shared yours. you promised me one thing that i still hold on to that till today. i felt so happy by that time and without realizing it. i fall for you.

what's so special about you? well yeah. there's no particular answer for that. i just like you for who you are. even by saying that im way too good for you it aint change anything. you thought me well. -never under estimate someone's capability of hurting your feelings- FN ♥

FISYA

9.11.12

myspace story time! XD

hell yah! HAHAHAHAHAHAHA! bapak nyew. tetejut itew bile ukak mespesh itew tadi. tanpa sya sedari, berpatah2 perkataan carutan telah terkeluar dari mulut ini yaww! astaga. hiuhh. fiuhh. *tarik nafas* *hembus*

mari mula cita! hohohoho. excited wehh. tpi sblm tu nk cita la awat ttba bole post psal myspace plak kn? haa. gini. kwn aku ziera adam (bole klik tgk ksah myspace dia). dia la pi bkak myspace ni. dia berjaya bkak. dia pi post gambaq mua. aku pn mula curious psal myspace aku. bkn apa. gambaq2 dlm myspace tu. fiuhhh. *tarik nafas lagi*

aku ngaku la dlu aku bkn baik mna. biasa lah. zaman form 4 form 5 mmg lingkup sikit. tu yg aku kna deactivate myspace secepat mgkin. parah parah. mula2 mmg aku xigt lgsg psal paswed myspace ni. sbb aku rasa aku dah tukaq suma bnd. aku dk psycho otak aku cm tu la. last2 pi try paswed msa first2 buat fb dulu. cuihh! bole ja! buat penat aku perah otak woi.

laka laka lah. HAHAH! aku usha ayat2 aku. yahh. mcm si kwn aku cita kat blog dia. shukew lah bagai suma. aku bca aku pny ayat. ya allah. mna aku blajaq pn aku xtaw. puihh. p'hancur bahasa mua woi. :3 gentle aku ngaku. heheh.

usha ahh. .Seventh April. = tarikh aku cpl ngn sorg mamat tuh. NEWMIE tu haram jadah pa aku xtaw. miemo27 tu aku xtaw dri mna hala mai laaaa..
kat top friends tu. 1st = dlu rpat ngn dia, pggl dia kkak aku. 2nd = bf aku. -,-' kini ex lah semestinya. 3rd & 4th = bff till now. 5th = kawan kelas. 6th & 7th = cousins. rasanya 1st or 2nd mcm org lain. ziera adam tu kot. tpi dia da cancel acc kn.

usha lagi! usha lagi! about me tu bhaiii. kemain. kemain. hahahah! 'kidnap by : ahmad zulfahmi' 'to all : no num phone will be given' hot siallll!! hahahha. tarak ahh. zaman myspace ni aku dk lyn org. depa mntk nmbr. xlarat nk jwb wehh. dulu dk bajet hot lettew. (─‿‿─)

lpas aku usha puas2 gambaq malapetaka tu suma. aku pn cancel lah acc aku. ni bkn cm fb ouw. deactivate sat bole bkak blik. tdi aku try xbole pn. --' or maybe aku xreti. puihh. biaq ahh. tpi mmg confirm aku dh buang lah myspace aku. :D


*malas crop*

so, itu ja lah ksah myspace aku. hahah. baru tingat hari tu ada org msg aku. dia ckp dia kwn myspace aku. hahaha. gila gila arh. mna aku igt hg! XD k ahh weyy. kwn aku tu nk try selongkar friendster plak. -_- see ya next post olls! good mornight! :3

assalamualaikum
FISYA

7.11.12

gerik perak.


assalamualaikum! (〃^∇^)ノ

soooooooooo.. sehat? heheh. mcm tak kena ja starting gitu haa. ahh. lantak. XD kali ni aku nk update pasal apa? pasal apa semua? yaaaa.. sila lihat lagi skli itu tajuk. "GERIK PERAK" apakah? hoho. jgn kata xpena dgaq nma tmpt tuh. errr.. kat signboard kat highway ada pa. mohong klau xpena nmpk. heh!


kenapa nk update pasal gerik ttba ni? hoho. aku ni asal sini lah! hah. sini. gerik. number IC kat tgh2 tu 08 k. tpi aku dk gerik sat ja. dlm 5 tahun. lps tu pinda sbb ayh kena tuka g penang. jadi nk kata aku ni org utara sejati. tak lah sejati. lidah ni mmg sng ja nk sembang sat utara. sat selatan. nak2 skg stdy melaka. mmg smbg 'e' ja blkg.

k. kembali ke topik asal. aku lahir kat HOSPITAL GERIK. serius tak taw lgsg cana rupa dia smpai lah bila dh besaq skit bru aku taw cani rupa hospital gerik. hoho. (Y)
jalan nk pegi gerik dulu xda lah mcm skg. seingat aku jln dia mmg tak elok lah kan. bkn cm skg. tpi skg pn aku tgk scary semacam ja. --' serius. seriau ouw bila lalu situ. dgn liku2 kehidupan dia. fiuhh. 
kat pekan dia pn dulu xdak taw mcd kfc ni mua. bila aku smpai penang, aku dpt taw ada kfc la apa la. jdi perak wehh. bkn 'perak=negeri'. tpi 'perak'. taw dak pa mksd perak tuh? taw bagus. xtaw cari snri. hmm. sng cita mmg bila pinda penang aku jdi culture shock abeh. pny lah byk bnd muncul secara tiba2! :3


hentian bas dulu pn tak cantik cani. skg pekan dia dah cantik! (Y) hentian gerik da lawa skg.
gerik ni aku tinggal kat JKR Base Camp. depan kediaman TNB. kat fb ada group JKR base camp. bila tgk balik gamba2 tu semua. mengulit kenangan gittuw. dk kat base camp ni best sgt. semua org mmg rapat. salu ada event buat sesama. mkn pelam cicah ngn kicap + gula. pergh! sedap nya woi! :3

aku kat sini smpat tadika islam ja. kakak2 & abg2 sempat lah sek kat sri adika raja & mahkota sari kot? hahaha! aku tk taw sgt la depa sek kat mna tpi antra 2 tu la. tu ja sek plg femes bgi aku. --' mmbe sebaya aku kat sni aku tak igt sgt. yg plg aku igt pn kembar tu. syazana & syazani (laki & pmpuan). sbb depa jiran aku kot xsilap?


yg lain suma besar2. so, kakak2 & abg2 aku mmg igt lah. kwn2 parents aku cam sikit2 la. tpi aku pling igt jiran dpn uma sbb aku salu pi uma dia. hoho. (Y) hari tu ikut parents pegi perak. ada kwn parents meninggal sbb kanser. lps tu pegi jmp kwn2 yg still tggl kat gerik. seronok tgk depa wehh. :') friendship smpai ke tua ouw.

skg kwn2 parents rmai da pinda. ada yg still tggl kat gerik. ada yg pinda pegi kedah. ipoh. gitu lah. tpi kan. tdi aku tgk balik gamba kat group tu. bila aku baca description tu aku terkejut jgak la sbb aku bru taw. sila baca. :)
Lebuhraya Timur-Barat mula dibina pada tahun 1967. Proses pembinaannya kerap kali terganggu akibat perbuatan khianat pengganas komunis yang sering sahaja menyerang hendap pekerja binaan sepanjang Perang Insurgensi Komunis ataupun Darurat Kedua dari tahun 1967-1989, menyebabkan pembinaan lebuh raya ini memakan masa yang sangat panjang. Malah, semasa lebuh raya ini dibuka pun pihak tentera mengawal ketat lebuh raya ini dan pemandu hanya boleh menggunakan lebuh raya ini pada waktu siang sahaja dan perlu melapor diri setiap kali menggunakannya. Sistem kawalan keselamatan yang ketat dimansuhkan setelah pihak komunis menyerah diri sepenuhnya pada tahun 1989. Sebuah tugu peringatan dibina oleh Jabatan Kerja Raya di Pulau Banding bagi menghormati para pekerja yang terkorban akibat serangan hendap komunis sepanjang pembinaan Lebuhraya Timur-Barat. - Alfatihah buat semua penghuni JKR yang telah kembali ke Rahmatullah


kat sini org pggl rumah api. dia dekat ngn padang bola. aku rasa kat sini la tmpt dia bila kasut aku ngn adk brdk lain xkering, mst ayah bwak dtg sni nk keringkan. sbb ada kua angin kuat dri dlm bgnn ni. aku xtaw apa fungsi bgnn ni. tpi tu lah fgsi dia bagi aku. heheh.
ni plak tmpt keja ayh aku. kdg2 ikut dia dtg sini. aku main dgn typewriter tuh. suka gila main bnd alah tu wehh! ketak! ketuk! ketak! ketuk! hahahahahaha! k. gila. --'
over all. dk sini tetap lah best. suasana dia aman. jiran2 pn suma rapat. pepagi sejuk ja. tpi skg. bila pegi base camp, sayang. dah tk terjaga. penuh lalang. ayah kata ada ja org dk situ. tpi tu la. aku xtaw awat yg tk t'jganya. bagi aku tmpt ni sumpah lawa.. ♥ well. smpai sini ja lah aku bebel psal kenangan aku. till we meet again. (∪ ◡ ∪)

FISYA

31.10.12

19th birthday celebration

hye all.

sbnrnya aku tak da mood nk update blog. but something just crossed my mind just now. my 19th birthday celebration. the happiest moment that i could not forget. EVER. looking back at all the pictures. how happy i was back then. just right after they celebrated my birthday. i made a video to show them that i appreciate what they've done to me. i wont talk much. just enjoy the video ok?


thanks weyh.

FISYA

23.10.12

what does friendship means to you actually?

assalamualaikum olls. woot woot. makin aktif berblogger bukan? hihiks. biasa lah. org cuti sem mmg gini. sgt bosan. hurr. *mohon jeles kpda mrka yg masih belum cuti* (─‿‿─) ditambah lagi b'sama wifi dgn  kelajuan skydive felix baumgartner. *tobat tipu* -,-


skang nk bebel psal ap? pnjg semacam kan tajuk kali ni? tak rasa janggal? tak? tak? emm. k.
benda ni da seminggu lebih jadi tapi aku still geram bukan sebab aku nk smpn dendam atau apa tapi sebab aku tak rasa depa ni sedaq yang depa ni dk buat jora lebih. fiuhhh. penat ckp tak da titik. -..-
hmm. sini lah nk cita.

al-kisahnya~

depa ramai2 satu geng. tpi ada 3 org ja yg terlibat. si A ni dk backup si B tipu si C. tanpa disedari yg si C sedar yg dia ni ditipu oleh kedua2 mereka. depa xtaw yg si C dah rasa lain mcm msa bnd tu jdi. tpi dia buat xtaw ja. dia bt xtaw sbb dia caya kat "KAWAN2" dia. 
si C mmg sng caya kat org. bkn apa. depa kwn dah lama la jgak. sbb tu si C caya. apa yg si A ckp kat si C, suma dia caya. tpi jauh disudut hati si C dia sedar ada yg xkena sbnrnya. 
jdi si C pn pk sdlm mgkin nk terus caya atau tak. kwn2 si C pn ada bgi nshat. si C pn amik keputusan mntk tlg mmbe dia cari kebenaran. dan ternyata lah yg si C ni dah ditipu. mudah kan bnd ni terbongkar? hoho. bnd ni jdi satu mlm ja. around 3 4 jam dah dpt taw hal sbnr. 
si C ni terasa bodoh gila sbb caya depa. xsgka la kan si B sggp korbankan friendship depa demi kepentingan snri. si A ni plak ikut ja. tapiiii.. apa yg si C susah nk terima skg ni. apa dia nk buat bila depa suma jmp nnt? mgkin hati si C keras cm batu. tpi dlm sekelip mta ja, hati dia bole lembut. si C tak mgkin bole maafkan depa 2. buat masa sekarang..........

based on that story just now. i feel so curios about what does friendship means to all of this people nowadays? they seem to be so easily take people for granted and use them whenever they want it. i dont know. but its really hard to find a TRUE friendship now.

look. i know maybe they think some people are so dumb that they can treat them in whatever way they want. but THINK twice. no. not twice. but a dozen trillion times before you ever have a thought of doing it. think that one day you will face the same thing as what you have done to people.


did you ever know how cruel betrayal is? omogosh! seriously these people need a brainwash. just take their brain and wash it with the washing machine or bleach or whatever! just please do something to them before they start doing this crap again! urghh. for a sec! im begging. think. what does friendship means to you?!

assalamualaikum
FISYA

20.10.12

failed.






when it comes to love. I failed.





FISYA

18.10.12

special post


weeewittt! hahah. masuk2 entri terus ada muka si gadis berbaju kurung. (maklumlah org tu bru abes exam) heheh. so, sapa ats tuh? haaa.. itu lah 5-years-bestfriend gua. nak knal? bole. agk2 nk mkn kaki kanan ka kiri? bole pilih. nk lgi sedap pilih la dua2. -..- dia sudah berpunya. hoho.

tgk tajuk lah kn. special post. kali ni aku nk cita psal dia. hahahaha! xmaw bgi ka wehh? lantak ahh. aku nk cita gak. booo. nama dia hazira adam. tpi dikalangan kwn2 yg rapat ngn dia, pggl dia adek. dah terbiasa. dri sek mngh lgi.

aku kwn ngn dia dri sek mngh la. smk (p) sri mutiara. start form 2 aku rapat ngn dia. suma sbb ada kem kat langkawi. gila2 mia nk p kem tu. phewwww~ wehh, nk aku cita psal kem tu tak? kikikikikiki. :p kejadian kat jeti? XD


hahah! gituwww. gedik nk mati. saja bt gimik. xmaw cita pn. terlalu byk kejadian. (* ̄∇ ̄)/゚ and till now our friendship still last. alhamdulillah. kami ni satu kpla. xyah kata pa. apa dia nk bt, aku bt. sama lah sebaliknya. dulu kat penang dk bt keja last mnit ja keja. asal ada duit, suma jalannnn~ sini lah nk cita bnd msa zaman spm dlu.

"dlu aku pena dk uma dia. mak dia keja mlm. aku ngn dia ni dh la kaki merayau. apa g. merayau ahh mlm2. bila dia dk uma aku, p mcd la apa la. kua p pdg kota la. phewww. ni suma bt bnd msa parents xdak. hihi. eleh. eleh. yg bca ni xyah dk kata ampa xpena bt nah. ceyt."
tapi bnd mua dh lps. tu zaman sekolah. lani dk kat u. masing2 pandai la jga dri. dia ni jnis susa nk merajuk atau tnjuk yg dia mrh kat mmbe2 dia. kalau dia merajuk pn, huh. xyah pujuk pn xpa aihh. t dia snri mai ckp ngn kita. betui dak? betui kannnn wehh? heheh. dia jnis xbole xckp ngn mmbe dia. ada ja dia nk ckp. mst mia. salu sgt cm tu.


on my birthday. mmbe kelas yg buatkan surprise. dia ni mai dri mana hala xtaw. -,-
dia bdk kelas lain nuh.

im jealous of her. yeah. totally jealous of her. knpa? sbb dia ada sorg yg btl2 appreciate dia. amirul akmal bin roslan nma nya. haa. wehh, hg untung kot dpt dia. fuhhh. sweet kot depa 2. well. seronok tgk dia happy ngn org itu. just a simple warning here la. dia maybe xkan cita kat aku psal apa yg hg bt kat dia. TAPI. kalau aku dpt taw hg ada bt apa2 kat dia. standby aku pny bom nnt mai kat hg.
(҂`☐´)︻╦̵̵̿╤─── \(˚☐˚!!!)/


ni gamba depa dua. soliiiiii~ saya curi dri fb awk.
hope you guys will be together forever. aminnn..
apa2 pn aku cop dlu jdi pengapit hg. aku tak kira ahh. T^T

rasanya itu ja lah nk bebel for this entri. :D wehh. malu nk ckp dpn2 aku sayang hg. HAHAHAHAHAHA! k bye.

assalamualaikum
FISYA

why?

why does it always happen not the way we want it to be?
because we are only humans. we planned. but Allah has written something better for us.

why does it always we have heart-ache?
because Allah wants to test us. be patient.

why does it people come and goes in our life?
because Allah let us to borrow for some time. if they stay, its a gift. appreciate it. be grateful.

why does it our fate are different from others?
because if Allah ease your life, Allah wants you to be grateful. not boast to others. if its vice versa, Allah wants you to make an effort and change it to be better.

but stop asking why this and why that. obviously there's a reason for every single thing that happen in our life.  REDHA. hey, im not good at everything either. im still learning to be a better person. im still learning to accept all the test that i face. yeah. its not easy. changing is easy. but to keep on going like that is hard. well nothing is easy. hope we still have time. :')

assalamualaikum
FISYA

i'm sorry

assalamualaikum.

maaf kpda sspa yg mencari saya di facebook, twitter, whatsapp, message & call. ya. saya menyepi. saya mengaku. hanya menyepi dari dunia luar. tidak menggunakan fb & twitter. tidak membalas sebarang msg & tidak menjawab sebarang call. hanya berblogger. maaf. saya hanya ingin menyendiri. jika anda fikir saya ingin menyepi kerana result saya. sekali lagi. itu salah satu faktor. maybe its not a big deal to some of you. but it is to me. :) selain nya biarlah saya saja yang tahu. trillion sorry to dear lovely roomates. jmpa lgi sbln keh?

the one that truly sorry,
FISYA

28.9.12

deactivate





hai. entah. nak update pasal ni tetiba. bukan apa. hari tu ada la deactivate dua laman sosial ni dlm 2 hari. lps tu ada org tny. bestfriend aku pn fire aku. mcm biskut lah apa lah. -,-' deactivate sat ja pn. k. mmg aku ni bkn jnis suka deactivate. so, klau aku buat tu mmg ada sbb lah. kecelaruan jiwa. cukup untuk menjawab soalan anda? he knows better. aku mmg gini. klau tak tahan sgt mst akan lari dari semua orang. bajet akan selesai lah masalah tuh. tpi nk buat cana. itu ja yg bole aku buat untuk tenangkan hati. hoho. panjang pulak bebel. k bye.

pssttt. gua baru blik dari study bhaii. usha time ahh pkul bpa gua update. (Y)

-ending-
assalamualaikum

26.9.12

continuity. -,-'

hey hey hey hey hey hey! hey wale wale hey wale wale hey! haha! opening cm tu pn bole lah. jom jom sambung cerita pasal hari esoknya open house. faez & puan mawarni.


(2/9/2012) forth open house - faez's house

yg umah si faez ni byk btl lah spekulasi. --' nak pegi pkul brpa la. start pkul brpa lah. last2 salah information & ttba bbdk tu suruh siap ckp nk pegi time tu jgak. grr. nseb lah kami ni siap cpt. hoho. as usual bbdk laki dtg my hostel kumpul situ gerak sekali. this time mmg ramai yg pegi. mgkin sbb xkuar melaka kn. and i didnt expect lah seramai tu. ttba dtg sebijik2 moto. hahah! awesome.

semua ckp umah faez besar. smpai bole sesat. kami yg xpena pegi ni pny la byg cana uma dia. -,- umah faez ni pulak byk betul sate. semua paw sate. nyumnyum. sedap. SEDAP! ho chak! adik2 dia buas gila. biasa lah laki kn. kecik lagi. then lps mkn semua nk pegi umah faez yg lama. ngeeeeeeee~ so, kami pn pegi lah.

on the way to his house, dia main2 kot! -..- taw la xpena pegi. dia pusing lah tmpt tu. kami pn ikotttttt lah. puihh. gila. smpai ja umah dia, dia xbwak kunci. baguih la faez. and he went back to his house to take that key.


↑ im not sure who are they waiting for. us maybe? --'





↑ see? mmg kami buat mcm umah sendiri. (Y)


forth house. ✓ done

fifth open house - puan mawarni's house

this is our lovely lecturer's house. yg ni pn last minit plan. tny puan msa kat umah faez. puan pn on ja. hoho! nice one. so, mlm tu AGAIN the guys kumpul at our hostel. and surprisingly mlm tu lgi rmai rasanya? phewww~ lebih brpa org tah. but nvm. lgi ramai lgi seronok kan? and kami pn gerak lah pegi umah puan. around 8.30 smpai lah. puan buatkan bihun & spageti. woohoo~


 kesian husband puan tak bole tgk bola dgn aman. -.-'
penuh ruang tamu. kat dapo ada lagi tu. 


 


fifth house. the last one. ✓ done


and thats the end of our raya raya raya day. open house sana sini. mmg enjoy gila that 2 days. the laughter. the moments that all of us share together. cant describe it. i really do appreciate to have them as my classmates. :) thanks for the days guys! section 2 yg paling happening. even though bising dlm class. selalu sakat lecturer ajar. but seeing at all of our pictures together, mst akn senyum. hahah! will miss this moment lah. over all. thanks again. and thanks jgak kat semua yg buat open house. 2 hari jimat bajet. hoho. (Y)

-ending-

assalamualaikum